Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

BMX’ers TeamNL domineren op Papendal

BMX’ers TeamNL domineren op Papendal

Cheer!

De BMX’ers van TeamNL hebben de wereldbekerwedstrijden op hun thuisbaan Papendal gedomineerd. Niek Kimmann won zowel zaterdag als zondag met overmacht bij de mannen, bij de vrouwen gingen de zeges naar Judy Baauw en wereldkampioene Laura Smulders. ,,Een ‘double Dutch’. We konden ons geen beter weekeinde wensen’', zei Kimmann.

De wereldkampioen van 2015 begon vorige maand de wereldbeker in Manchester met de achtste en tweede plaats. Op Papendal, waar de Nederlandse fietscrossers dagelijks trainen, was de 22-jarige Kimmann een klasse apart. ,,Het voelt geweldig om twee keer te winnen.’'

Bij de vrouwen profiteerde Baauw zaterdag van de felle strijd vooraan tussen Smulders en de Amerikaanse Alise Willoughby. De 25-jarige Gelderse vierde haar eerste zege in de wereldbeker. Een dag later was Smulders oppermachtig, Baauw eindigde als vijfde in de finale.Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niek, Judy en Laura aan!