Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jakobsen spurt naar machtige zege in Ronde van Californië

Jakobsen spurt naar machtige zege in Ronde van Californië

Cheer!

Sprinter Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe in de Ronde van Californië gewonnen. De 22-jarige Nederlander bezorgde zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step de derde dagzege op rij in de Amerikaanse rittenkoers uit de UCI WorldTour.

De Belg Jasper Philipsen ging de sprint van ver aan en dacht te gaan winnen, maar in de laatste meters kwam Jakobsen nog voorbij stuiven. Peter Sagan werd derde

Jakobsen on fire
De Gelderlander vierde zijn vierde overwinning van dit seizoen. Jakobsen won eerder al de Scheldeprijs en etappes in de Algarve en Turkije.

Valpartij
De etappe ging over 214,5 kilometer, van racecircuit Laguna Seca naar Morro Bay. Op iets meer dan 3 kilometer van de streep vond een valpartij in het peloton plaats. Tejay van Garderen, de leider in het klassement, werd daardoor opgehouden.

De Amerikaan verloor daardoor bijna een minuut en leek zijn gele leiderstrui te moeten afstaan, maar de jury besloot uiteindelijk om hem in dezelfde tijd te klasseren als de rest.Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Fabio aan!