Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Het weekend van TeamNL, zondag 12 mei

Het weekend van TeamNL, zondag 12 mei

Cheer!

De sporters van TeamNL komen dit weekend weer over de hele wereld in actie. Van het eigen Papendal tot de Seychellen. Lees hier de belangrijkste resultaten.

Deel dit artikel op social media

Zeilen: EK 470
Met harde wind en flinke golven werden bij het EK 470 in San Remo twee races gevaren. Afrodite Zegers & Lobke Berkhout behielden hun vierde plek, maar breidden het puntenverschil met Mandy Mulder en Anneloes van Veen verder uit. Zegers & Berkhout hebben 27 punten. Mulder en Van Veen staan na de vierde racedag op de 13e plek met 64 punten. 

Handboogsport: wereldbeker Shanghai
Sjef van den Berg is bij de wereldbekerwedstrijd handboogschieten in Shanghai vierde geworden. In de strijd om het brons verloor hij van de Amerikaan Brady Ellison, van wie hij ook op de Spelen in Rio de strijd om het brons verloor.

BMX: Supercross Papendal
De Nederlandse BMX’ers hebben na zaterdag ook zondag de wereldbekerwedstrijd op hun thuisbaan Papendal gedomineerd. Niek Kimmann won met overmacht bij de mannen, bij de vrouwen ging de zege naar wereldkampioene Laura Smulders. Lees meer.Schoonspringen: Diving World Series Kazan
Inge Jansen is bij de FINA Diving World Series in Kazan knap zesde geworden op de driemeterplank. Jansen behaalde in de finale een puntentotaal van 273.20.

Tennis: Madrid Open
Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau het dubbelspel gewonnen van het masterstoernooi van Madrid. Het betekende de 27ste titel in de tennisloopbaan van de 37-jarige op Curaçao geboren Nederlander. 

Mountainbike: Belgian MTB Challenge
Mathieu van der Poel is zijn moutainbikeseizoen uitstekend begonnen door alle etappes te winnen van de Belgian Mountainbike Challenge. Zondag won de 24-jarige coureur van Corendon-Circus ook de 4e en laatste rit en werd hij als vanzelfsprekend de eindwinnaar. 

Wielrennen: Giro d'Italia
De tweede etappe van de Ronde van Italië is geëindigd in een massasprint. In de straten van Fucecchio was de Duitser Pascal Ackermann de rapste. Tom Dumoulin (20), Koen Bouwman (25), Bauke Mollema (63), Laurens ten Dam (64) en Sam Oomen (67) eindigden in dezelfde tijd als de winnaar.

Autosport: grand prix van Spanje
Max Verstappen is derde geworden in de grote prijs van Spanje. Achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas greep de Limburger de derde podiumplaats weg voor de neus van de Ferrari’s.

Golf: British Masters
Joost Luiten is sterk gefinisht in de British Masters, een toernooi van de Europese Tour in het Engelse Southport. De Nederlander eindigde na een slotronde van 69 slagen op de achtste plaats met een totaal van 278 slagen, 10 onder par.

Judo: grand slam Bakoe
Michael Korrel heeft goud gepakt (-100 kg) op het grand slam in Bakoe. In de finale was het in de golden score waza-ari tegen Kazbek Zankishiev (RUS).
Bekijk hier de finale: Jesper Smink (-90 kg) kon in Bakoe niet in actie komen in de wedstrijd om het brons, waardoor de medaille gaat naar Nikoloz Sherazadishvili (ESP). Smink eindigde als vijfde. Ook Guusje Steenhuis (-78 kg) eindigde op de vijfde plaats. De huidige wereldkampioen in deze categorie, Shori Hamada uit Japan, was in de strijd om brons op straffen te sterk. 

Synchroonzwemmen: Europacup Sint-Petersburg
Het nationaal duet synchroonzwemmen heeft de Europacupwedstrijd in Sint-Petersburg afgesloten met een vijfde plaats op het onderdeel vrije uitvoering. Noortje en Bregje de Brouwer behaalden voor het eerst op het internationale podium de score van 86.000.

Vierspannen: CAIO Windsor
Het Nederlandse vierspanteam bestaande uit TeamNL rijders Bram en IJsbrand Chardon en Koos de Ronde is er opnieuw in geslaagd de grote landenwedstrijd van Windsor op hun naam te schrijven. Koos de Ronde werd tweede in het individuele klassement, dat werd gewonnen door regerend wereldkampioen Boyd Exell uit Australië. Bram Chardon werd vierde, voor IJsbrand Chardon.

Atletiek: WK estafette
Bij de WK estafettes in Yokohama is de Nederlandse vrouwenploeg er op de 4x400 meter in geslaagd een ticket voor de WK atletiek in Qatar te bemachtigen. Madiea Ghafoor, Lieke Klaver, Femke Bol en Lisanne de Witte wonnen de B-finale.

De mannenploeg op de 4x400 meter greep in Japan naast een WK-ticket. Jochem Dobber, Terrence Agard, Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia werden vijfde in de B-finale. Lees meer.

Roeien: wereldbeker Plovdiv
Bij de eerste wereldbekerwedstrijden van het roeiseizoen hebben vier Nederlandse boten goud veroverd. Aletta Jorritsma en José van Veen waren in het Bulgaarse Plovdiv de beste in de twee-zonder. Het duo kwam na 7.22, 270 minuten binnen. Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester wonnen de vier-zonder. Lisa Scheenaard pakte het goud in de skiff. Ook de acht (Beeres, Youssifou, Brandsma, Drenth, Oldenburg, Wilms, Rustenburg, Lanz en stuurvrouw Noort) roeide overtuigend naar de zege.

Zilver was er voor de lichte dubbeltwee (Martine Veldhuis en Ilse Paulis) en de dubbelvier (Roos de Jong,Inge Janssen, Sophie Souwer en Olivia van Rooijen). Er kwamen in het Bulgaarse Plovdiv, waar vorig jaar de WK werden gehouden, geen Nederlandse mannen in actie. Lees meer

Badminton: Denmark Challenge
Bij de Li-ning Denmark Challenge 2019 in Farum is het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (als tweede geplaatst) er niet in geslaagde de finale te bereiken. In de halve finales waren Saori Ozaki en Akane Watanabe uit Japan na drie spannende games helaas met 21/19, 17/21, 17/21 te sterk.

Open water zwemmen: wereldbeker Seychellen

Ferry Weertman is op de Seychellen bij de tweede WB-wedstrijd van het jaar naast het podium geëindigd. De regerend olympisch,wereld- en Europees kampioen tikte als vierde aan op de 10 km.

Klik hier voor de prestaties van TeamNL op zaterdag 11 mei.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost, Lobke, Afrodite, Anneloes, Mandy, Elsbeth, Chantal, Lisanne, Ilse, Lisa, Sophie, Lies, Nicole, Veronique, Olivia, Elisabeth, Inge, Hermijntje, Karolien, Ae-Ri, Jose, Roos, Aletta, Monica, Ymkje, Laila, Michael, Guusje, Jesper, Madiea, Lisanne , Laura, Churandy, Noortje, Bregje, Jean-Julien, Niek en Judy aan!