Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Het weekend van TeamNL, zaterdag 11 mei

Cheer!

Het weekend van TeamNL, zaterdag 11 mei

De sporters van TeamNL komen dit weekend weer over de hele wereld in actie. Van het eigen Papendal tot Chongmin Island in China. Lees hier de belangrijkste resultaten.

cheers! 9
Deel dit artikel op social media

Klik hier voor de prestaties van TeamNL op zondag 12 mei.

Zaterdag 11 mei

Tennis: WTA Madrid Open
Kiki Bertens heeft tennisgeschiedenis geschreven! De Nederlandse won in de finale van het WTA-toernooi in Madrid in twee sets (6-4, 6-4) van Simona Halep en is daarmee de nieuwe nummer 4 van de wereld. Nog nooit stond een Nederlandse tennisster zó hoog op de wereldranglijst. Lees meer.

Tennis: ATP Italian Open
Robin Haase ontbreekt volgende week ook op het masterstoernooi van Rome. De 32-jarige Hagenaar moest al in de eerste ronde van de kwalificaties buigen voor de Brit Daniel Evans: 2-6 4-6. 

BMX: Supercross Papendal
BMX'er Niek Kimmann heeft zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen geboekt. Hij was op zijn thuisbasis Papendal oppermachtig. Judy Baauw werd winnaar bij de vrouwen. Laura Smulders pakte het brons.Wielrennen: Giro d'Italia
Tom Dumoulin heeft na de proloog op de Giro d'Italia een achterstand van 28 seconden opgelopen op concurrent Primoz Roglic. De Sloveen kwam na 12 minuten en 54 seconden over de finish. Dumoulin werd vijfde. Lees meer.

Handbiken: wereldbeker Corridonia
Handbiker Jetze Plat heeft de wegwedstrijd gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Corridonia. Nadat hij afgelopen donderdag de tijdrit in de H4-handicapklasse won, was hij ook de beste in een slopende man-tegen-man-race.Badminton: Denmark Challenge
Bij de Li-ning Denmark Challenge 2019 in Farum staat het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen in de halve finales van het vrouwendubbel.
Voor Ruben Jille en Jacco Arens zijn de kwartfinales het eindstation.

Autosport: grand prix van Spanje
Max Verstappen start morgen zijn vijfde Grand Prix van Spanje van plaats vier. De Nederlander kon mee in het tempo van de Ferrari’s, maar Mercedes bleek wederom een klasse apart in Spanje. Valtteri Bottas pakte pole, voor Lewis Hamilton.

Para-atletiek: wereldrecord
Take Zonneveld werpt met de discus 26.58 meter wat een nieuw wereldrecord is in de klasse F40.

Judo: grand slam Bakoe
Juul Franssen (-63 kg) heeft tijdens de grand slam in Bakoe een bronzen medaille veroverd. De 29-jarige judoka won de partij om de medaille met waza-ari van landgenote Sanne Vermeer. Frank de Wit werd in de Azerbeidzjaanse hoofdstad in de categorie -81 uitgeschakeld in de tweede ronde. De als eerste geplaatste De Wit verloor van de Georgiër Toto Grigalashvili.

Zeilen: EK 470
Na bijna twee volle dagen wachten op wind, konden de Nederlandse 470-zeilsters zaterdag het water op voor hun vierde race van het EK 470. Afrodite Zegers & Lobke Berkhout voeren een sterke race, die ze als derde finishten. Het duo blijft daarmee op de vierde plek in het overall klassement. Mandy Mulder & Anneloes van Veen vertrokken hun race te vroeg van de startlijn en krijgen een diskwalificatie op het scorebord bijgeschreven, waardoor ze naar de 14e plek overall zakken.

Synchroonzwemmen: Europacup in Sint-Petersburg
Het nationaal duet heeft de elfde plaats behaald met hun technische uitvoering tijdens de Europacup synchroonzwemmen in Sint-Petersburg. Noortje en Bregje de Brouwer zetten, na een penalty van 0,5 punt, een score van 80.4551 neer.

Golf: British Masters
Joost Luiten is in de derde ronde van de Betfred British Masters tot 68 (-4) slagen gekomen. Met die score boekte de Nederlander flink wat terreinwinst. Met een totaal van -7 klom de 33-jarige golfer naar de top-20 van het met drie miljoen pond gedoteerde toernooi op de Hillside Golf Club in Southport.

Schoonspringen: Diving World Series
Celine van Duijn is er bij de Diving World Series in Kazan niet in geslaagd zich op de tienmetertoren te plaatsen voor de finale. Van Duijn werd in haar halve finale vijfde, met een puntentotaal van 263.80.

Roeien: wereldbeker Plovdiv
Bij de wereldbekerwedstrijden roeien in het Bulgaarse Plovdiv hebben bij de vrouwen in de twee-zonder en de lichte dubbeltwee zich zaterdag via de herkansingen voor de finale geplaatst. Lisa Scheenaard (skiff),de vier-zonder, de acht en de dubbelvier waren al zeker van een plek in de finale.

Atletiek: WK estafette
Bij de WK estafette in Yokohama is de Nederlandse mannenploeg op de 4x100 m in de series uitgeschakeld. De tiende tijd in totaal was wel exact genoeg om naar de WK atletiek in Doha te mogen. Christopher Garia,Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet werden vierde in hun race in 38,67. Bij de vrouwen deed Nederland niet mee.

De ploegen op de 4x400 m kunnen via de B-finale nog een WK-ticket veroveren Madiea Ghafoor, Lieke Klaver, Laura de Witte en Femke Bol werden in hun serie vierde in 3.30,07, de 10de totaaltijd. Ramsey Angela,Terrence Agard, Liemarvin Bonevacia en Tony van Diepen werden derde in 3.04,40 en twaalfde in totaal.

Wielrennen: Tour of Chongmin Island
Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Tour of Chongmin Island gewonnen. De 20-jarige sprintster pakte in de Chinese UCI World Tour-koers alle etappes en won dus ook het eindklassement. Lees meer.
Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Niek, Judy, Lorena, Laura, Take, Tom, Bregje, Noortje, Churandy, Juul, Robin, Joost, Lobke, Afrodite, Anneloes, Mandy, Elsbeth, Chantal, Lisanne, Ilse, Lisa, Sophie, Lies, Nicole, Veronique, Olivia, Elisabeth, Inge, Hermijntje, Karolien, Ae-Ri, Jose, Roos, Aletta, Monica, Ymkje, Laila, Celine en Jetze aan!