Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Atletes op 4x400 meter naar WK in Doha

Atletes op 4x400 meter naar WK in Doha

Cheer!

De Nederlandse estafetteploeg op de 4 x 400 meter heeft zich geplaatst voor het WK atletiek in Doha. De atletes Madiea Ghafoor, Lieke Klaver, Femke Bol en Lisanne de Witte wonnen bij de World Relays in het Japanse Yokohama de B-finale in een tijd van 3.29,03 en voldeden daarmee aan de eis van een top tien plaats. Het kwartet bleef België en Duitsland voor.

De Nederlandse mannen op de 4 x 400 meter grepen naast een WK-ticket. Jochem Dobber, Terrence Agard, Liemarvin Bonevacia en Tony van Diepen eindigden met 3.05,35 als vijfde, waar een plaats bij de eerste twee nodig was.

De Nederlandse estafette op de 4 x 100 meter had zich zaterdag al verzekerd van een startbewijs voor de WK. Christopher Garia, Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet noteerden na diskwalificaties de tiende tijd en voldeden daarmee aan de kwalificatie-eis. De vrouwenestafette op de 4 x 100 meter deed niet mee aan de World Relays. De sprintsters zijn door de hoge plaats op de wereldranglijst al verzekerd van deelname aan de WK.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Madiea, Lisanne , Liemarvin, Terrence, Jochem, Tony, Christopher, Taymir, Hensley en Churandy aan!