Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier Nederlandse 49erFX-teams naar trials op onbekend terrein
Cheer!

Vier Nederlandse 49erFX-teams naar trials op onbekend terrein

Na de Prinses Sofia Cup, begin april, is het alweer tijd voor het volgende selectie-evenement. Ditmaal voor de zeilsters in de 49erFX-klasse, waar door vier teams zal worden gestreden om het Olympische ticket. De World Cup, die van 15 t/m 21 april gevaren wordt in het Italiaanse Genua, is in deze klasse het eerste selectiemoment.

cheers! 14
Deel dit artikel op social media

Het tweede moment is tijdens het EK 49erFX in Weymouth, half mei. Het beste team uit deze twee wedstrijden wint de interne selectie van het Watersportverbond. En met meerdere medaillekanshebbers in de 49erFX-klasse belooft het een spannende strijd te worden. Per land mag er maar één team per klasse worden uitgezonden worden uitgezonden naar de Olympische Spelen. Uiteraard moet ook worden voldaan aan de nationale prestatie-eisen en die van de internationale federatie. 

Olympisch ticket
De Nederlandse dames in de 49erFX doen goede zaken. Vier teams zullen tijdens de World Cup in actie komen om de strijd om het Olympische ticket aan te gaan: Annemiek Bekkering & Annette Duetz en Odile van Aanholt & Marieke Jongens, Willemijn Offerman & Cecile Janmaat en Dewi Couvert & Tess Wilschut.

Gekeken naar recente resultaten zijn er onder de Nederlandse teams in deze klasse twee favorieten aan te wijzen: het ervaren duo en regerend wereldkampioenen Bekkering & Duetz en het relatief jonge team Van Aanholt & Jongens, die bij het WK in Aarhus (2018) zesde werden. Beide teams hopen in Genua een dusdanige voorsprong in het klassement te kunnen nemen, om zo stevig mogelijk naar het EK in Weymouth te vertrekken.

View this post on Instagram

Lets go racing! World Cup starts tomorrow #happygirls #ned1 #racing #victronenergy #musto #bolle 📸 @oceanimagesphotography

A post shared by Annemiek Bekkering (@annemiekbekkering) on Apr 14, 2019 at 9:27am PDTExtra uitdaging
Genua is voor de meeste zeilsters nog relatief onbekend terrein, wat voor extra uitdaging kan zorgen. Maar Van Aanholt en Jongens kijken vooral uit naar de aankomende wedstrijden op deze nog te doorgronden locatie: “We hebben zin in de World Cup. Genua is een leuke plek en het is tof om op een nieuwe locatie te zijn. We hebben een mooie voorbereiding gehad samen, waar we veel hebben geleerd. We gaan ons best doen!”

Ook Bekkering en Duetz zijn klaar voor actie: “We voelen ons goed. We hebben in Palma wat wedstrijdritme opgedaan en hebben nu extra veel zin om te varen en te racen. Genua is bijzondere plek om te varen. We hebben tot nu toe nog niet veel wind gehad. Laten we hopen dat er volgende week tijdens de wedstrijden iets meer constante wind is om potjes te kunnen racen, maar het is super leuk om op een nieuwe plek te varen!”

Ook de Nederlandse 49er-teams, Bart Lambriex & Pim van Vugt, Lars van Stekelenborg & Daniël Bramervaer en Scipio Houtman & Manus Offerman zullen deelnemen aan de World Cup. Voor hen nog geen trials. De 49er-mannen varen hun selectiewedstrijden pas in 2020.

Opening Series 49er, 49erFX, Nacra 17 - Maandag 15 april t/m vrijdag 19 april
Medalrace 49er, 49erFX, Nacra 17 - Zaterdag 20 april (zondag reserve)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Annette, Odile en Marieke aan!