Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel wint Amstel Gold Race, Van Vleuten en Vos op het podium

Van der Poel wint Amstel Gold Race, Van Vleuten en Vos op het podium

Cheer!

Mathieu van der Poel heeft op een ongelofelijke manier de Amstel Gold Race gewonnen. De Nederlands kampioen wist in de slotkilometer terug te komen tot bij drie leiders en showde zijn kracht in de machtige sprint. Voor het eerst sinds 2001 wint een Nederlander weer eens dé World Tour-klassieker op eigen bodem. Bij de vrouwen eindigden Annemiek van Vleuten en Marianne Vos op het podium.

Deel dit artikel op social media

Lange tijd leek het erop dat de Fransman Julian Alaphilippe en Deen Jakob Fugelsang zouden uitmaken wie er met de zege vandoor ging. Achter hen was een groep met onder andere Van der Poel in aantocht. In de laatste kilometer kwam alles samen. Van der Poel toonde daarin dat hij op dit moment één van de en misschien wel dé sterkste renners van het World Tour-peloton is. Achter hem eindigde Simon Clarke en Fugelsang als tweede en derde.

Afgelopen week won Van der Poel ook al de Brabantse Pijl. Ook in die koers bleef hij Alaphilippe, die wordt gezien als één van de beste klassiekerrenners, voor. 

Podium 
Bij de vrouwenkoers maakten Annemiek van Vleuten en Marianne Vos er samen met de Poolse winnares Katarzyna Niewiadoma een spannende koers van. Van Vleuten eindigde nipt achter Niewiadoma, Vos sprinte naar de derde plek.

Niewiadoma was bij de laatste doorkomst over de Cauberg, kort voor de finish in Vilt, ontsnapt. Van Vleuten had op de bekende heuvel geen antwoord, maar kwam in de vlakkere slotkilometers terug. Het bleef tot de laatste honderd meter spannend. Van Vleuten trapte en knokte voor wat ze waard was, streed tot de laatste meter om de Poolse bij te halen. Toch kon de 24-jarige Niewiadoma uiteindelijk juichen.

Van Vleuten moest genoegen nemen met plek twee en Marianne Vos, die op de Cauberg het langste bij Niewiadoma kon blijven, eindigde als derde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Marianne en Mathieu aan!