Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederland met drie ploegen naar WK estafette

Cheer!

Nederland met drie ploegen naar WK estafette

TeamNL is met drie teams actief op de WK estafette, die op 11 en 12 mei plaatsvinden in de Japanse stad Yokohama. De Nederlandse mannen komen in actie op de 4x100 meter en de 4x400 meter. De vrouwen zien we terug op de 4x400 meter.

cheers! 11
Deel dit artikel op social media

De WK zijn indirect van belang voor de Olympische Spelen. De beste tien teams kwalificeren zich namelijk voor de WK atletiek die eind september in Doha (Qatar) wordt gehouden. De beste acht ploegen van dat toernooi plaatsen zich voor de Spelen. De 4x100-vrouwenploeg is op basis van hun positie op de ranglijst al zeker van plaatsing voor de WK in Doha. Daarom doen zij niet mee in Yokohama.

,,Naast de kwalificatie voor het WK Atletiek en daarmee een extra kans voor plaatsing voor de Olympische Spelen zijn de gelopen tijden belangrijk voor de positie op de wereldranglijst”, licht Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie, toe. ,,We investeren intensief in de breedte van de 4x400-teams en kunnen nu zien waar we staan op weg naar het WK in Doha. Het toernooi is bovendien het debuut voor Laurent Meuwly, onze nieuwe hoofdcoach voor de estafettes."

4x100 meter mannen
Christopher Garia - Rotterdam Atletiek
Churandy Martina - Rotterdam Atletiek
Joris van Gool - AV Spiridon
Taymir Burnet - Rotterdam Atletiek
Hensley Paulina – Rotterdam Atletiek
Solomon Bockarie - ARV Ilion

4x400 meter vrouwen
Lisanne de Witte - AV Trias
Laura de Witte - AV Trias
Femke Bol - AV Altis
Lieke Klaver - SAV
Madiea Ghafoor - Phanos

4x400 meter mannen
Jochem Dobber - AV Suomi
Liemarvin Bonevacia - Rotterdam Atletiek
Tony van Diepen - Haag Atletiek
Ramsey Angela - PAC
Nout Wardenburg - AV '34
Terrence Agard - Rotterdam Atletiek

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!