Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede WK-goud voor Lisa Bunschoten, zilver Vos en brons voor Garttener

Tweede WK-goud voor Lisa Bunschoten, zilver Vos en brons voor Garttener

Paralympisch

Cheer!

Lisa Bunschoten heeft op het WK parasnowboarden haar tweede gouden medaille behaald. De Utrechtse werd zaterdag in Pyha wereldkampioene op de boardercross. Anna Garttener veroverde het brons. Chris Vos was bij de mannen goed voor het zilver.

Deel dit artikel op social media

Bunschoten was in de Nederlands getinte finale, met behalve de Canadese Sandrine Hamel ook Anna Garttener en Renske van Beek aan de start, de snelste. Hamel hield Garttener en Van Beek van het zilver af. 

Bunschoten werd eerder deze week wereldkampioen op de banked slalom.

Zilver voor Chris Vos

Chris Vos verdedigde bij de mannen in de LL1-klasse zijn wereldtitel, maar slaagde er net niet in die te prolongeren. De snowboarder uit Noord-Beemster was in de kwalificatie de snelste en schudde vervolgens in de kwartfinale en de halve finales achtereenvolgens de Oostenrijkers Rene Eckhart en Reinhold Schett af. 

In de finale bleek de Amerikaan Noah Elliott een brug te ver en moest Vos zich na zijn wereldtitels van 2015 en 2017 tevreden stellen met zilver. Mike Schultz, die de titel op banked slalom veroverde, completeerde het podium in Pyha.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Chris, Anne en Renske aan!