Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lisa Bunschoten oppermachtig in La Molina

Lisa Bunschoten oppermachtig in La Molina

Cheer!

Met drie overwinningen in drie wereldbekerwedstrijden stond er deze week al geen maat op parasnowboardster Lisa Bunschoten in La Molina. Vrijdag bevestigde ze haar macht door ook de afsluitende wedstrijd op de banked slalom op haar naam te brengen. Bij de mannen veroverde Chris Vos een zilveren medaille.

Deel dit artikel op social media

Bunschoten was in beide runs de sterkste. De Spaanse Astrid Fina Paredes was net als de voorgaande dagen de enige die enigszins in het spoor van Bunschoten kon blijven. Anna Garttener pakte het brons.

Het was de tiende wereldbekeroverwinning van Bunschoten dit seizoen, die als huizenhoge favoriet afreist naar de wereldkampioenschappen later deze maand in Finland. "Het is zo kort voor de WK goed te weten dat je in vorm bent', bleef de Utrechtse er nuchter onder. 

Chris Vos goed voor zilver

Bij de mannen in de LL1-klasse eindigde Chris Vos als tweede. De boarder uit Noord-Beemster had alle vijf voorgaande wereldbekerwedstrijden op de banked slalom gewonnen, maar moest vrijdag zijn meerdere erkennen in Bruno Bosnjak. 

Vos was na de eerste run nog wel de snelste, verbeterde zijn tijd ook in de tweede run, maar de Kroaat dook in zijn tweede poging daar nog eens weer onder.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Chris, Anne en Renske aan!