Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbiker Jetze Plat wil werelduurrecord verbreken

Handbiker Jetze Plat wil werelduurrecord verbreken

Paralympisch

Cheer!

Op donderdag 13 maart doet Jetze een aanval op het werelduurrecord. De 27-jarige Zuid-Hollander wil het huidige wereldrecord van landgenoot Geert Schipper verbeteren. Plat mag zich al de beste handbiker van de wereld noemen, maar wil ook de snelste zijn.

Deel dit artikel op social media

Hoewel Plat helemaal voor het record gaat, ziet hij dit ook als mooie kick-off richting de Paralympische Spelen van volgend jaar. 

Jetze werd geboren met een verkort linkerbeen en miste zijn rechterbovenbeen. Zijn ouders leerden hem zelfstandig te zijn en behandelden hem niet anders dan zijn broer en twee zussen. Gewoon lopen en fietsen was er echter niet bij. Gelukkig ontdekten zijn ouders de handbike, een speciale fiets die je met je armen in beweging brengt.

Voor Jetze betekende het vrijheid en onafhankelijkheid. Vanaf zijn zesde ‘fietste’ hij zelf naar school. Dit, in combinatie met veel zwemmen om zijn lichaam sterk te maken, resulteerde in een flinke spiermassa.

"Als 12-jarig jochie ben ik begonnen met de sport handbiken. Mijn droom was toen al de beste en snelste ter wereld worden. Met de wereldtitels mag ik zeggen dat ik op dit moment de beste handbiker ben. Als ik straks het werelduurrecord verbreek, kan ik zeggen dat ik mijn jongensdroom heb verwezenlijkt. Maar inmiddels zijn er nieuwe dromen bij gekomen, zoals mijn doel om 2 gouden medailles te winnen op de spelen van 2020. De weg naar de top is fysiek en mentaal loodzwaar, maar ik houd ervan om alles te geven en het beste uit mezelf te halen. Ik ben dan ook trots op mijn prestaties, omdat ik er heel hard voor gewerkt heb", aldus Plat.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze aan!