Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

En dat is vier voor Anne van Dam!

En dat is vier voor Anne van Dam!

Cheer!

Anne van Dam heeft haar eerste overwinning in 2019 en haar vierde op de Ladies European Tour te pakken. Ze won vandaag overtuigend de Canberra Classic in Australië. "Ik had heel veel vertrouwen vandaag.'

Deel dit artikel op social media

Van Dam legde de basis voor haar zege gisteren met een ronde in 63 slagen, waarmee ze gedeeld aan de leiding kwam. Vandaag voegde ze er een prima slotronde (65) aan toe met vier birdies en een eagle. Ze eindigde daardoor met drie slagen voorsprong op de Sloveense Katja Pogacar, met wie ze na de tweede dag de leiding deelde.

De Koreaanse Jiyai Shin, die halverwege de ronde nog een bedreiging voor de overwinning leek, werd op vier slagen derde. De Belgische Manon de Roey werd knap zesde.

Voor Van Dam was het al haar vierde zege op de Ladies European Tour. In 2016 won ze het Xiamen Open in China en vorig jaar zegevierde ze twee keer – kort achter elkaar – in Spanje (Estrella Damm Ladies Open & Andalucia Open).  

"De tweede ronde had me heel veel vertrouwen gegeven voor de laatste ronde. Ik wist dat ik hier op elke hole birdie kon maken. Ik moest gewoon geduldig blijven, vertrouwen op mijn lange spel. En ik was ook heel blij met hoe ik hier deze week heb geputt.'

Van Dam herhaalde nog maar eens dat het harde werk in de winter zich uitbetaalt. 'Ik heb de afgelopen samen met mijn coach Dave heel veel ballen geslagen. We hebben hard gewerkt aan mijn swing en ik ben er heel happy mee.'

Dankzij deze zege versterkt Van Dam ook haar leidende positie in de Solheim Cup Rankings. Een plek bij de top-3 in augustus verzekert haar van deelname aan de wedstrijd tussen de beste golfsters van Europa en de Verenigde Staten (12-15 september, Gleneagles Schotland).

Met de overwinning in de Canberra Classic kwam ook een einde aan het wekenlange avontuur van Van Dam in Australië, dat niet bepaald heel goed begon. Bij aankomst Down Under bleek haar koffer met kleding en persoonlijk spullen zoek. Daardoor was Van Dam gedwongen een aantal toernooien in golfkleding te spelen die ze snel hier en daar had geshopt. Dat weerhield er haar niet van om in Australië te schitteren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anne aan!