Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Caroline Groot pakt goud op eerste dag WK paracycling (met video)

Cheer!

Caroline Groot pakt goud op eerste dag WK paracycling (met video)

Baanwielrenster Caroline Groot heeft voor een succesvolle aftrap gezorgd op het WK parabaanwielrennen in Apeldoorn. In het Omnisportcentrum in Apeldoorn veroverde de Andijkse het goud op de 500 meter tijdrit in de C5-klasse.

cheers! 11
Deel dit artikel op social media

Met een gemiddelde snelheid van 49.364 liet Groot een tijd klokken van 36.464, waarmee ze de Britse Sarah Storey (38.111) voorbleef. De Francaise Marie Patouillet eindigde als derde.

Groot prolongeerde haar vorig jaar in Rio behaalde titel, in Brazilië maakte ze destijds haar WK-debuut. De 21-jarige wielrenster komt later deze week nog in actie op de achtervolging en op scratch.


Van de Pol en Gebru in achterhoede

Op de tijdrit bij de mannen in de C5-klasse eindigden Martin van de Pol en Daniel Abraham Gebru op ruime afstand van winnaar Alfonso Cabello Llamas uit Spanje, die de kilometer aflegde in 1.04.414. Van de Pol werd zeventiende in 1.01.290 en Gebru werd 21ste in 1.11.096.

Stijn Boersma zesde

Op de 4 kilometer achtervolging in de C3-klasse zette Stijn Boersma in de middag tijdens de kwalificatie de zesde tijd neer, wat niet voldoende was om ’s avonds met de topvier om de medailles te mogen rijden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Stijn, Daniel en Caroline aan!