Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Maarten Meiners 31ste op super G op WK alpineskiën

Maarten Meiners 31ste op super G op WK alpineskiën

Cheer!

Maarten Meiners is als 31ste geëindigd op de super G in het Zweedse Are tijdens de WK alpineskiën 2019. Veel terreinwissels maakten het een uitdagende race.

Deel dit artikel op social media

Meer risico

"Solide run, met mogelijk meer resultaat als hij meer risico had genomen. Desondanks prima resultaat.", zei een tevreden coach Paul Epstein direct na de wedstrijd. Maarten Meiners vult zelf aan: "Achteraf gezien had ik enkele bochten een directere lijn kunnen skiën en zeker zeven tienden kunnen verbeteren. Door het vele wisselende terrein was dat moeilijk in te schatten tijdens de verkenning van het parcours."

Voorbereiding begon in de zomer

Terwijl heel Nederland genoot van het strand, reisden afgelopen zomer Maarten en zijn inmiddels geblesseerde teamgenoot Steffan Winkelhorst reeds af naar Nieuw-Zeeland om zich voor te bereiden op dit WK. Door het winnen van drie Australian New Zealand Cups op rij behaalde hij zijn eerste kwalificatie eisen.

Volgende week WK reuzenslalom

Op 15 februari zal Meiners net als Adriana Jelinkova (zij start overigens een dag eerder op 14 februari) namens Nederland starten op de WK reuzenslalom in Are, samen met debutant Max van Rossum. De GS is een technisch nummer met twee doorgangen (heats). De eerste run zal om 14.15 uur starten en de tweede run om 17.45 vooralsnog.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maarten aan!