Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeugd Olympisch brons voor Michelle Velzeboer

Cheer!

Jeugd Olympisch brons voor Michelle Velzeboer

In een fantastische race heeft shorttrackster Michelle Velzeboer een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Sarajevo.

cheers! 8
Deel dit artikel op social media

“Ik was al hartstikke blij dat ik in de A-finale stond. En dan win ik ook nog eens een medaille!” vertelt ze blij. “Met mijn coach had ik een raceplan gemaakt en dat plan is gewoon gelukt! Ik had niks te verliezen. Met nog zeven rondjes te gaan ging ik er van door. Ik moet het niet zo van mijn snelheid hebben, meer van mijn duurvermogen. Door al vroeg te versnellen, hoopte ik de tegenstandsters af te matten. Dat lukte aardig, want er waren er wel een paar die we zoek reden. Er waren er twee die me uiteindelijk wel op snelheid weer voorbij gingen, maar die derde podiumplek is mooi voor mij!”

 

Chef de mission Kayan Bool is ook zeer te spreken over de shorttrackers. “Een prachtige dag,” zo doet hij verslag. Michelle heeft echt uitzonderlijk gepresteerd, ze heeft een optimaal resultaat gehaald. En de andere drie shorttrackers hebben het ook netjes gedaan. Zeno de Boer haalde in de A-finale een vijfde plaats. Jesse Speijers werd tweede in de B-finale en ook Yael Prenger reed de B-finale. Zij kwam helaas ten val, maar finishte nog wel.”

 

Na de 1500 meter-races stonden de series voor de relay nog op het programma. Een gemengde estafette, met twee jongens en twee meisjes. Bool: “In de eerste heat mocht Nederland meteen van start. Met België, Wit-Rusland en Turkije. Het was een bizar spektakel, met veel valpartijen. Maar Nederland bleef overeind! De shorttrackers van Talent TeamNL wisten iedereen te ontwijken en te omzeilen, ze waren hartstikke goed en gefocust bezig. Daarmee zijn ze dus door naar de halve finales!”

Michelle Velzeboer voegt nog toe: “Er zat maar heel weinig tijd tussen de 1500m-finales en die eerste serie van de relay. Dat was best lastig. En bij die relay gebeurde van alles, maar we bleven geconcentreerd en maakten geen fouten. Vanavond eerst naar medal plaza, en dan: Op naar morgen!”

 

Wind, regen en sneeuw voor alpineskiester Kiara Derks

Op de berg Jahorina, 30km van Sarajevo, vindt het alpineskiën plaats. Kiara Derks kwam vandaag uit op de slalom. Coach Leroy Schrijnemaekers vertelt: “Er stond veel wind, met in de ochtend regen. Door het zouten van de piste was die relatief goed. Ondanks Kiara’s hoge startnummer skiede ze een solide eerste run. Helaas 0,2 tekort om de tweede run in de top 30 mee te kunnen skiën. Na die eerste run ging de regen over in sneeuw en viel die met bakken uit de lucht. Ondanks de vele verse sneeuw en het slechtte zicht waren de piste omstandigheden in de tweede run niet slecht. Kiara heeft deze technisch goed geskied en mag tevreden terugkijken op haar eerste wedstrijddag.”

 

Lees meer over Talent TeamNL en het EYOWF in Sarajevo op www.nocnsf.nl/sarajevo2019

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!