Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Adriana Jelinkova beste Nederlandse dame ooit op WK alpineskiën

Adriana Jelinkova beste Nederlandse dame ooit op WK alpineskiën

Cheer!

Met een 19e plek op de WK slalom alpine skiën schrijft Adriana Jelinkova een stukje Nederlandse skigeschiedenis in Are, Zweden. Na een sterke eerste run binnen de top dertig, startte ze als vijfde in de tweede run en wist lange tijd de hotseat bezet te houden op tv voor kijkers over de hele wereld.

Deel dit artikel op social media

Eerste run
Een goede eerste slalom afdaling bezorgden haar een gedeeld vijfentwintigste positie op de redelijk warme piste met veel sporen, waar het over het algemeen moeilijker is om eigen lijnen te skiën. Met haar startnummer 39 een goede prestatie.

Goede startplek
De tweede run starten de beste dertig uit de eerste omloop in omgekeerde volgorde en Adriana mocht daarmee als vijfde uit de start weg. "Een tweede run als 5e starten was genieten, dat is zoveel makkelijker en zo gaaf als je zo'n nummer hebt! Ik wilde gelijk nog een keer toen ik beneden kwam..", glunderde Adriana en vervolgt: "Dit is heel ongewoonlijk, maar heel gaaf. Dan voel je toch dat je bij de beste behoort. Ik voelde wel dat het lekker ging en dan kom je door finish en dan zie je je tijd, dat is dan wel het toetje. Ik heb er echt van genoten, ben tevreden en dat geeft motivatie en vertrouwen voor de komende wedstrijden."

Hotseat
Bij worldcup en WK is er een zogenaamde hotseat. Tijdens de race moet elke keer de snelste van dat moment plaatsnemen in de "hotseat" totdat er iemand sneller is. Tijdens de tweede manche wist Adriana op tv voor kijkers over de hele wereld de hotseat meerdere runs bezet te houden. Haar skisponsor, Atomic, postte zelfs een mooi bericht op Instagram voor Jelinkova.

Met het behalen van een negentiende plaats op de WK slalom in Are behaalt Adriana Jelinkova het beste resultaat ooit door een Nederlandse behaald op een wereldkampioenschap. Bij de mannen is Harald de Man de beste Nederlander ooit met een zeventiende plaats op de WK reuzenslalom in Sestriere in 1997.

Kijk voor de uitslag van dit WK slalom dames op de FIS site

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Adriana aan!