Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Spannende vijfde partij eindigt in remise

Spannende vijfde partij eindigt in remise

Cheer!

Ook de vijfde partij van de WK match tussen Roel Boomstra en de Rus Alexandr Schwartzman is geëindigd in remise. In een partij die aanvankelijk in klassieke banen werd geleid, sloeg de vlam in de pan na een schijfoffer van Schwarzman.

De bedoeling was een doorbraak op termijn. Schwarzman had dat goed berekend. Boomstra ging dan ook akkoord met het remisevoorstel. Schwarzman speelde wat behoudend, maar werd door wit wel gedwongen tot scherp spel. Schwarzman nam tot twee keer toe een voorpost op 29 in met zwart. Boomstra vlocht een geraffineerde combinatie in de stand, die door Schwarzman beantwoord werd met het offer. Het was voor het publiek een bijzonder onderhoudende partij. Het evenwicht werd echter geen moment verbroken. De partij van vandaag was een combinatierijke partij. De demonstrateurs Harm Wiersma lieten vele combinatiemogelijkheden zien die in de partij mogelijk waren.

De kans dat er op zondag wel een barrage plaatsvindt is vrij groot als ook morgen hun onderling duel in remise eindigt. Er vindt een barrage plaats bij zes remises. Daarna zijn er in Groningen nog twee matchpartijen. Afgesloten wordt er in Assen, waar de laatste vier partijen gespeeld worden. Eerst drie partijen in het Drents museum en de laatste partij bij RTV Drenthe. Indien nodig is op 13 januari bij RTV Drenthe een barrage.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roel aan!