Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roel Boomstra pakt WK-titel na 8 potjes supersneldammen

Roel Boomstra pakt WK-titel na 8 potjes supersneldammen

Cheer!

Een feestje in de studio van RTV Drenthe in Assen! Roel Boomstra pakte daar na 8 partijen sneldammen de wereldtitel. Alexander Schwarzman, tot deze zondag titelverdediger, werd verslagen.

Deel dit artikel op social media

Een barrage moest uitsluitsel brengen omdat de 12 reguliere partijen geen winnaar had opgeleverd. De enige zege die Boomstra boekte, was niet voldoende. De reglementen schrijven voor dat er drie zeges nodig zijn voor de wereldtitel.

Rapid, blitz én superblitz
De barrage duurde nog langer dan gedacht, want na 3 partijen rapid en 3 partijen blitz was er nog steeds geen winnaar. Wel stond de 25-jarige Nederlander toen op 2-0 en had hij nog 1 overwinning nodig. Die greep hij in de tweede partij van de snelste vorm van dammen, het superblitz.

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roel aan!