Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Road to Tokyo 2020: indeling kwalificatie volleybalteams bekend
Cheer!

Road to Tokyo 2020: indeling kwalificatie volleybalteams bekend

De poule-indelingen voor de intercontinentale olympische kwalificatietoernooien (IOQT’s) zijn door wereldvolleybalbond FIVB bevestigd. Op basis van de meest actuele wereldranglijst kon al worden uitgerekend wie de tegenstanders van Nederland zouden worden, en dit is nu officieel vastgesteld. De Nederlandse vrouwen spelen van 2 t/m 4 augustus tegen Kenia, België en Italië. De Nederlandse mannen treffen een week later (9 t/m 11 augustus) Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. De winnaars van deze poules plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen van Tokio.

cheers! 16
Deel dit artikel op social media

Het is nog niet bekend waar de IOQT’s worden gespeeld, dit maakt de FIVB later deze maand bekend. De top 24 van de wereldranglijst (uitgezonderd gastland Japan), mag deelnemen aan deze IOQT’s. Voor de Nederlandse vrouwen was dit al een zekerheid. De mannen dwongen deelname af door een sterk WK te spelen, zij stegen namelijk van plek 25 naar plek 15 op de wereldranglijst.

Aan de Olympische Spelen mogen 12 landen per gender deelnemen. Omdat gastland Japan automatisch is geplaatst, zijn er nog 11 tickets beschikbaar.

Via de IOQT’s in augustus 2019 plaatsen 6 landen zich voor Tokio. Hierna is er nog een laatste kans om kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen: het continentale olympische kwalificatietoernooi (COQT) in januari 2020. In 5 continenten (Azië, Afrika, Europa, Zuid-Amerika en Noord- en Midden Amerika) wordt dan een kwalificatietoernooi georganiseerd met acht deelnemende teams, waarvan alleen de winnaar een olympisch ticket verdient.

Voor het Europese COQT geldt dat de top 7 van de Europese ranglijst (uitgezonderd de landen die al zijn geplaatst via IOQT) mag deelnemen + de organisator. De Nederlandse vrouwen staan momenteel tweede op de Europese ranglijst, de mannen staan negende.

Poule indelingen IOQT vrouwen, 2 t/m 4 augustus 2019:

Pool A: Servië, Puerto Rico, Thailand, Polen 
Pool B: China, Turkije, Duitsland, Tsjechië 
Pool C: Amerika, Argentinië, Bulgarije, Kazachstan 
Pool D: Brazilië, Dominicaanse Republiek, Kameroen, Azerbeidzjan 
Pool E: Rusland, Zuid-Korea, Canada, Mexico 
Pool F: Nederland, Italië, België, Kenia.

Poule indelingen IOQT mannen, 9 t/m 11 augustus 2019:

Pool A: Brazilië, Egypte, Bulgarije, Puerto Rico 
Pool B: Amerika, België, Nederland, Zuid-Korea 
Pool C: Italië, Servië, Australië, Kameroen 
Pool D: Polen, Frankrijk, Slovenië, Tunesië 
Pool E: Rusland, Iran, Cuba, Mexico 
Pool F: Canada, Argentinië, Finland, China

Olympisch kwalificatietraject:

  • Augustus 2019: intercontinentaal olympisch kwalificatietoernooi (IOQT) = 6 tickets
  • Januari 2020: continentaal olympisch kwalificatietoernooi (COQT) = 5 tickets
  • Organisator Japan is automatisch geplaatst 

    Totaal aantal deelnemende landen per gender: 12
Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michael, Jeroen, Dirk, Daan, Nimir, Jasper, Wessel, Thijs, Maarten, Thomas, Wouter, Just, Tim, Gijs, Yvon, Lonneke, Laura, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!