Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Pirmin Blaak breekt middenvoetsbeentje, Maurits Visser vliegt in

Pirmin Blaak breekt middenvoetsbeentje, Maurits Visser vliegt in

Cheer!

Pirmin Blaak, de eerste doelman van Oranje, is weken uitgeschakeld door een breuk in een middenvoetsbeentje. Blaak liep de blessure zondag op tijdens de warming up voor het Pro League-duel met Nieuw-Zeeland. Maurits Visser, de 23-jarige sluitpost van Bloemendaal, is door bondscoach Max Caldas opgeroepen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Australië.

Deel dit artikel op social media

Blaak raakte geblesseerd bij het inslaan tijdens de warming up doordat hij een harde bal op zijn klomp kreeg. Blaak keepte nog wel het eerste kwart, maar werd de resterende drie kwarten vervangen door Sam van der Ven. Blaak (30) liet na afloop van het duel, dat door Oranje met 3-4 werd gewonnen, al weten dat het er niet goed uitzag. ‘Het voelt niet goed. Ik heb het nog geprobeerd, maar ik kan er amper op staan’, zei Blaak, vlak voordat hij naar het ziekenhuis in Auckland vertrok voor een controle. Daar bleek een middenvoetsbeentje te zijn gebroken.

Voor het herstel van die voetblessure staat circa vier weken. Blaak, die binnenkort hoort of hij is verkozen tot beste keeper van de wereld, blijft wel bij de spelersgroep die vandaag naar Melbourne vliegt om zich voor te bereiden op het tweede Pro League-duel tegen de Kookaburras. Bij die wedstrijd zal Maurits Visser, de derde doelman in Pro League-selectie van Oranje, deel uit maken van de wedstrijdselectie. Hij sluit deze week aan bij de groep.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pirmin aan!