Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeroen Kampschreur prolongeert ook wereldtitel op de slalom

Jeroen Kampschreur prolongeert ook wereldtitel op de slalom

Cheer!

Jeroen Kampschreur heeft op het WK para-alpineskiën in Kransjka Gora ook zijn wereldtitel op de slalom geprolongeerd. Maandag lukte het dat hem ook al op de reuzenslalom.

Deel dit artikel op social media

De piste is Kransjka Gora behoort tot de lastigste van het FIS-wereldbekercircuit, met pittige hellingen en steile stukken. "Jeroen kan er goed mee omgaan", zei technisch directeur van de NSkiV Wopke de Vegt. "Hij weet zijn snelheid te behouden op zulke moeilijke pistes."

Kampschreur snelde in beide runs naar de beste tijd. De Noor Jesper Pedersen kon nog enigszins in zijn spoor blijven, de nummer drie Igor Sikorski uit Polen moest in totaal al acht tellen toegeven. 

Floris Meijer eindigde als achtste, na een tiende tijd in de eerste en een zevende in de tweede run. Niels de Langen, op de reuzenslalom tweede, vloog er aan het eind van de eerste run af.

>> check de uitslag

Donderdag is het de beurt aan de vrouwen op de slalom, met Barbara van Bergen namens TeamNL aan de start. Daarna verhuizen de skiërs naar het verderop in Italië gelegen Sella Nevea, waar de snelheidsnummers op het programma staan. "We reizen op en neer, het is zo'n 45 minuten verderop. Er wordt veel sneeuw voorspeld."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen, Niels en Floris aan!