Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Derde wereldtitel voor Jeroen Kampschreur op WK para-alpineskiën

Derde wereldtitel voor Jeroen Kampschreur op WK para-alpineskiën

Cheer!

Jeroen Kampschreur heeft zijn derde wereldtitel veroverd op het WK para-alpineskiën. De Leiderdorper was woensdag de snelste op de afdaling in Sella Nevea. Vorige week claimde hij ook al het goud op de slalom en de reuzenslalom. Barbara van Bergen belandde bij de vrouwen net naast het podium.

Deel dit artikel op social media

“Dit had ik niet verwacht, ik had nog nooit een wereldbeker op de afdaling gewonnen, dus dit is echt geweldig”, juichte de zitskiër. Coach Falco Teitsma vulde aan: “Normaal komt hij net wat gewicht tekort, maar hoe technischer de piste, hoe meer kans. En hij skiet gewoon supergoed nu”.

Na het eerste stuk had Kampschreur de vierde tijd, maar bij het tweede meetpunt was hij al de snelste. Die lijn trok hij door naar de finish. “Deze downhill paste goed in mijn straatje. Hoge lijnen skiën en flinke hoeken nemen, waarbij ik mijn slalomtechniek me goed van pas kwam. De race verliep helemaal volgens plan. En ik  bedank Rok (Svetina, red.) voor het prepareren van mijn supersnelle ski”, zei de 19-jarige wereldkampioen, die Kurt Oatway en Takeshi Suzuki voorbleef.

Floris Meijer eindigde als achtste, terwijl Niels de Langen onderuit ging.

Van Bergen vierde bij de vrouwen

Bij de vrouwen eindigde Barbara van Bergen als vierde. Na een sterke start liet ze bij het eerste meetpunt de snelste tussentijd klokken en bij het tweede meetpunt lag ze nog tweede, maar door een foutje kwam ze uiteindelijk een seconde tekort voor een medaille.

“”Super jammer natuurlijk, ik maakte één grote fout en ging toch voor een podiumplek. Maar ik kon mijn ski wel lekker laten lopen en het was fijn om in dit deelnemersveld te kunnen knallen”, keek ze positief terug. 

Donderdag en vrijdag staan de supercombinatie en de super g nog op het programma. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niels, Jeroen, Floris en Barbara aan!