Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Degelijke start Van Dam in Abu Dhabi

Cheer!

Degelijke start Van Dam in Abu Dhabi

Anne van Dam is het Fatima Bint Mubarak Ladies Open begonnen met een ronde in 72 slagen (par). De Nederlandse speelster staat op de 13de plaats.

cheers! 7
Deel dit artikel op social media

Voor LPGA-rookie Anne van Dam begint het nieuwe jaar met een wedstrijd van de Ladies European Tour (LET). Het Fatima Bint Mubarak Ladies Open op Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. 

De 23-jarige Arnhemse was donderdag een van de vroege starters en begon op hole 10. Na negen holes stond ze op +4, mede door een triple-bogey 7 op de par-4 14de en een double bogey op de par-3 17de. Maar op hole 1 tot en met 9 werd de schade hersteld; hier maakte Van Dam vijf birdies en een bogey. 

'De eerste negen was slecht maar ik had ook wat pech met twee onmogelijke liggingen', zei Van Dam over haar eerste ronde van het jaar. 'De tweede negen was veel beter. Ik ben goed teruggekomen en met gelijk par na 18 holes is alles nog mogelijk.'

Van Dam is na 18 holes gedeeld 13de met vijf slagen achterstand op de leider, de Engelse Charley Hull.

Het veld klein is klein in het toernooi over 54 holes, er doen maar 56 professionals mee. Het Fatima Bint Mubarak Ladies Open is een pro-am wedstrijd waarin de pro's samen spelen met een amateur. Er is een individueel en een teamklassement. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anne aan!