Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boomstra wint zesde matchpartij

Boomstra wint zesde matchpartij

Cheer!

Roel Boomstra heeft de zesde partij in de match om de wereldtitel met de Rus Alexandr Schwarzman gewonnen. Boomstra is nu favoriet voor de titel. als hij nog twee partijen wint is hij wereldkampioen. De verwachting dat de eerste zes partijen in remise zouden eindigen werd gelogenstraft. Beide spelers speelden fel op winst.

Na een boeiende opening met een wederzijdse flankaanval probeerden beide spelers alsnog een beslissing te forceren om een barrage te voorkomen. Bij zes remises zou er op zondag een barrage plaatsvinden. Evenals de derde matchpartij had Boomstra de aanval en koos Schwarzman voor de omsingeling. Boomstra nam meer risico’s. Ook Schwarzman ging de risico’s niet uit de weg. Hij was in zijn element in de omsingeling. Boomstra bood een schijfwinst aan op de 27ste zet, maar Schwarzman nam het niet aan. Waarmee hij aangaf niet op remise te willen spelen.

Beide spelers speelden op doorbreken aan de rechtervleugel. Schwarzman kwam zeer moeilijk te staan. Bovendien had hij nog weinig tijd op de klok, terwijl Boomstra genoeg tijd had. Op de 40ste zet maakte de Rus Schwarzman een ernstige taxatiefout door niet vooruit maar achteruit te slaan. De verdediging van Boomstra stond beter. Boomstra brak door naar dam via het centrum en won vervolgens gedecideerd de partij.

Met deze overwinning voorkwam Boomstra de barrage die voor morgen gepland stond bij zes remises. Na afloop van de partij kwamen beide spelers in de analyseruimte om hun partij toe te lichten. Van de kant van Schwarzman een groots gebaar, hij liet zien dat hij een goede en sportieve verliezer is.

Op maandag 7 januari en dinsdag 8 januari zijn er in Groningen nog twee matchpartijen. Afgesloten wordt er in Assen, waar de laatste vier partijen gespeeld worden. Eerst drie partijen in het Drents museum en de laatste partij bij RTV Drenthe. Indien nodig is op 13 januari bij RTV Drenthe een barrage.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roel aan!