Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Benauwde remise dammer Boonstra

Benauwde remise dammer Boonstra

Cheer!

In een zinderend duel wist Roel Boomstra met veel moeite de negende partij in de match tegen wereldkampioen Alexander Schwarzman op remise te houden.

Schwarzman miste enige winnende voortzettingen in het middenspel. Boomstra speelde de opening actief, zelfs uitdagend. Schwarzman ging er op in en kwam duidelijk beter te staan. Er werd al gauw van de theorie afgeweken. Het was volgens Harm Wiersma een positionele partij. Het speltype was Schwarzman op het lijf geschreven. Schwarzman zadelde Boomstra met een topzware rechtervleugel op.

Beide spelers misten de sterkste zetten. Boomstra liet zich aan zijn rechtervleugel opsluiten wat hem een analytisch verloren stand opleverde. Schwarzman wist deze niet te verzilveren. Boomstra wist af te wikkelen naar een nadelig eindspel. Hij had wel goed getaxeerd dat dit hem remise op zou leveren. Met deze remise behoudt Boomstra zijn voorsprong. 

Er worden nog drie reguliere partijen gespeeld in Assen. Twee in het Drents Museum en de laatste partij bij RTV Drenthe. De kans dat er toch een barrage op zondag bij RTV Drenthe komt neemt toe. Roel Boomstra moet nog steeds twee partijen winnen om wereldkampioen te worden. Schwarzman moet er drie winnen om wereldkampioen te blijven.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roel aan!