Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kelly van Zon beste paratafeltennisster ter wereld

Kelly van Zon beste paratafeltennisster ter wereld

Cheer!

Kelly van Zon is woensdag uitgeroepen tot beste vrouwelijke paraspeelster ter wereld van het jaar 2018. De international van oranje werd op de ITTF Star Awards in Zuid-Korea verkozen boven Suyeon Seo uit Zuid-Korea en de Chinese Juan Xue, die ook genomineerd waren voor deze prijs. Het is voor het eerst dat een Nederlandse tafeltennisser of tafeltennisster deze prijs wint.

Deel dit artikel op social media

Topjaar voor Van Zon
Van Zon levert al jaren topprestaties. Na WK goud in 2010 en 2014, Paralympisch goud in 2012 en 2016, was het dit jaar opnieuw raak voor Kelly van Zon: ze won goud bij het WK Paratafeltennis 2018 in klasse 7. In de finale versloeg ze dit jaar de Turkse Kubra Korkut. Bovendien won Van Zon dit jaar ook nog de Slovenian Open, de Spanish Open en de Lignano Open. Ook voert de Brabantse al 35 maanden de wereldranglijst aan.

Bovendien maakt Van Zon af en toe indruk met schitterende punten. Zo is de ‘Kelly-dive’ inmiddels zeer bekend in de tafeltenniswereld, die ze maar liefst tweemaal uitvoerde (laatste keer op het WK in 2018).

Vereerd
In Zuid-Korea was Kelly van Zon woensdag dolblij met de prijs die ze ontving op de ITTF Star Awards, waar de beste spelers en speelsters samenkwamen voor het prestigieuze evenement. “Ik ben erg vereerd dat ik hier mag staan en dat ik een plekje heb veroverd tussen alle grote tafeltennissterren”, zo sprak ze tijdens haar speech. “Ik wil mijn trainers, teamgenoten, mijn familieleden, de NTTB en nog vele anderen bedanken die me altijd helpen en steunen. Uiteraard ben ik enorm trots en blij dat ik deze prijs in ontvangst heb mogen nemen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly aan!