Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympische zwemmers gaan dankzij bescherming toch in vies water Tokio zwemmen

RoadToTokyo

Cheer!

Olympische zwemmers gaan dankzij bescherming toch in vies water Tokio zwemmen

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio nemen maatregelen om deelnemers aan het openwaterzwemmen en de triatlon te beschermen tegen bacteriën.

cheers! 10
Deel dit artikel op social media

Onder water komen schermen van polyester. Die moeten ervoor zorgen dat de zwemmers worden blootgesteld aan slechts een kleine concentratie van de E. colibacterie.

20 keer te veel bacteriën
Een jaar geleden bleken de waarden van de E. colibacterie 20 keer te hoog. In juli en augustus testten de Japanners met succes het beschermsysteem en dat is voor het IOC voldoende om het zwemmen niet naar een andere locatie te verplaatsen.

'Belangrijk voor ons'
"Het is voor ons zeer belangrijk dat we in het hart van Tokio, met de wolkenkrabbers op de achtergrond, kunnen zwemmen. Dat laat zien dat Tokio een stad is met moderne structuren'', aldus Hidemasa Nakamura, directeur van het organisatiecomité.


Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sharon, Ferry, Maaike, Rachel en Marco aan!