Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse turnsters tiende bij WK turnen

Nederlandse turnsters tiende bij WK turnen

Cheer!

Turnsters Vera van Pol, Kirsten Polderman, Naomi Visser, Tisha Volleman, Sanne Wevers en Sanna Veerman hebben bij de WK turnen in Doha de tiende plaats behaald in de landenwedstrijd. 

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse ploeg kwam in de kwalificatiewedstrijd tot een totaal van 159.029 punten. “We hebben het supergoed gedaan en zijn trots op het behaalde resultaat,” zei bondscoach Gerben Wiersma achteraf.

In Doha was de Amerikaanse ploeg, aangevoerd door Olympisch meerkampkampioene Simone Biles, verreweg de beste. De Amerikanen turnden een totaal van 174.429 punten bij elkaar tijdens de kwalificaties.

In de landenwedstrijd werd de Amerikaanse ploeg gevolgd door de teams uit China (165.196) en Rusland (165.130). De beste acht landenteams treden dinsdag aan in de landenfinale.

Sanne Wevers plaatste zich met haar score van 14.033 als vierde voor de finale op het onderdeel balk. Op dat toestel plaatste de Amerikaanse Simone Biles zich met 14.800 als eerste voor de finale. De balkfinale vindt zaterdag plaats.

Op vloer kwam Tisha Volleman met 13.433 punten tot de negende plaats op vloer. Daarmee is ze eerste reserve voor de finale op dat onderdeel. Simone Biles was met 15.333 punten de sterkste op vloer in de kwalificatiewedstrijd.

WK-debutante Naomi Visser plaatste zich met meerkamptotaal van 52.832 punten als vijftiende voor de meerkampfinale in Doha.

In de meerkamp was de Amerikaanse Simone Biles tijdens de kwalificaties verreweg de sterkste turnster. Zij kwam tot 60.965 punten. De meerkampfinale van de dames vindt donderdag plaats.

Maandag beginnen de finales bij de WK turnen. Er wordt gestart met de teamfinale van de mannen, waarin de Nederlandse herenploeg zal aantreden. Zij plaatsten zich afgelopen week voor de eerste keer in de geschiedenis voor een WK-landenfinale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vera, Tisha, Naomi, Sanne, Sanna en Kirsten aan!