Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud en zilver Plat en Schipper op WK, Klamer tiende

Cheer!

Goud en zilver Plat en Schipper op WK, Klamer tiende

GOLD COAST- Jetze Plat is voor de derde keer wereldkampioen paratriathlon geworden. In de Australische badplaats Gold Coast versloeg hij landgenoot Geert Schipper die na afloop het zilver omgehangen kreeg. Rachel Klamer eindigde als tiende in de World Triathlon Series 2018 bij valide elite triatletes.

cheers! 14
Deel dit artikel op social media

Hij sprak na afloop van een ‘rommelige race’ met een paar incidenten, maar dat weerhield Plat niet van het bevestigen van de hegemonie die hij al een aantal jaren voert over de rolstoelklasse van de paratriathlonsport. Schipper, die binnenkort debuteert op de Ironman van Hawaii, toonde zich tevreden met het zilver na een goede race. Bij de vrouwen werd Margret IJdema zevende in de rolstoelklasse. Daniël Knegt en guide Koen de Leeuw werden eveneens zevende in de klasse voor visueel gehandicapte atleten, hun beste WK-prestatie tot nu toe.

Voor Klamer bleef de vooraf gehoopte podiumplek in de eindrangschikking van de World Triathlon Series ruim buiten bereik. Een lastig fietsonderdeel zorgde ervoor dat ze op grote achterstand van de kop van de wedstrijd aan het looponderdeel begon. Meer dan plek 24 zat er, ondanks een sterk looponderdeel, niet meer in voor de Beuningse atlete. Vicki Holland werd gekroond tot wereldkampioene, na haar tweede plek in de Grand Final. Ashleigh Gentle won voor het thuispubliek de slotrace van het prestigieuze circuit, dat dit jaar toe was aan de tiende editie.

Maya Kingma kende een sterke race en keek tevreden terug nadat ze op plek 28 gefinisht was. “Het zwemmen viel me tegen, ik hoor in de kopgroep te zitten, maar op de fiets wilden ze in de tweede groep wel rijden en dus sloten we aan bij de kop. Ik denk dat ik beter heb gelopen dan dat ik had durven dromen, dus happy.”

Quinty Schoens werd in haar laatste WK-optreden als juniore knap negende. De Limburgse kende een sterke race, waarin ze almaar verder oprukte. Niek Heldoorn eindigde bij de jongens junioren op plek 40.

Morgen staat de Grand Final voor de elite mannen op het programma, met namens Nederland Marco van der Stel en Jorik van Egdom aan de start. Topfavoriet voor de wereldtitel is Mario Mola. De Spanjaard vierde vorig jaar in Rotterdam ook al feest na het winnen van de World Triathlon Series.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Geert en Rachel aan!