Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Celine van Duijn stunt met goud op toren

Celine van Duijn stunt met goud op toren

Video

Cheer!

EDINBURGH - Schoonspringster Celine van Duijn heeft bij de EK in Edinburgh voor een stunt gezorgd door de Europese titel bij het torenspringen te veroveren. Met vijf uitstekende sprongen hield ze de Italiaanse Noemi Batki net achter zich.

Deel dit artikel op social media

Van Duijn had in de kwalificatie al een knappe serie neergezet, waarmee ze zich als eerste plaatste voor de finale. De twee Russinnen,vorig jaar nog goed voor zilver en brons,faalden en vielen af.

Waar toppers als Sofia Lyskoen, Lois Toulson en Batki overtuigende sprongen afwisselden met slordige, toonde Van Duijn (25) haar klasse met vijf vrijwel foutloze uitvoeringen. Met 319,10 bleef ze Batki vier punten voor.

"Ik moest echt huilen. Zo blij was ik'', zei Van Duijn tegen het Algemeen Dagblad. "Toen ik naar het grote scherm keek, zag ik opeens een 1 achter mijn naam staan! Echt geweldig. Voor mijn laatste sprong dacht ik nog: misschien kan ik een medaille winnen. Ik zou al superblij zijn met brons. En dan win ik goud...." 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Celine aan!