Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Vleuten komt nét iets te kort voor ritzege in Giro Rosa

Van Vleuten komt nét iets te kort voor ritzege in Giro Rosa

Cheer!

GEROLA ALTA - Amanda Spratt heeft de 6e etappe van de Giro Rosa gewonnen, een rit die eindigde met een klim naar Gerola Alta. Annemiek van Vleuten, ploeggenote van Spratt, finishte als tweede. 

Deel dit artikel op social media

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman werd derde. Spratt, actief voor Mitchelton-Scott, is meteen ook de nieuwe leider in de Ronde van Italië voor vrouwen. De Australische nam de roze trui over van de Amerikaanse Ruth Winder van Team Sunweb.

Afvalrace
Een groep van 16 rensters begon aan de klim naar Gerola Alta, Winder moest meteen lossen. Naarmate de klim vorderde werd de groep kleiner en kleiner. Spratt viel 4 kilometer onder de top aan en bereikte solo de finish.

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Ellen en Roxane aan!