Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel gaat ook vlammen bij wegwedstrijd EK in Glasgow

Van der Poel gaat ook vlammen bij wegwedstrijd EK in Glasgow

Cheer!

UTRECHT - Kersvers Nederlands kampioen Mathieu van der Poel heeft een uitnodiging op zak voor de Europese kampioenschappen in Schotland. Bondscoach Thorwald Veneberg selecteerde de 23-jarige wielrenner voor de wegwedstrijd op 12 augustus in Glasgow.

"Begin vorige week heb ik contact gehad met Mathieu en zijn ploeg waarbij duidelijk werd dat hij graag wil starten in de wegwedstrijd in Glasgow. Het EK heeft dé primeur doordat Mathieu de eerste renner ooit is, die zowel op de weg uitkomt als op de mountainbike", reageerde Veneberg op de website van de KNWU.

Zeven mannen zijn al zeker van EK-deelname. In een later stadium wordt de achtste en laatste renner toegevoegd aan de Nederlandse selectie.

Tijdrit
Jos van Emden

Wegwedstrijd
Koen de Kort
Sebastian Langeveld
Maurits Lammertink
Moreno Hofland
Pieter Weening
Oscar Riesebeek
Mathieu van der PoelDit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu, Koen, Sebastian, Jos en Pieter aan!