Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mixteam haalt zilver op EK judo

Mixteam haalt zilver op EK judo

Cheer!

JEKATERINENBURG - In de Russische stad Jekaterinenburg heeft het Nederlandse mixteam een zilveren medaille veroverd op de Europese kampioenschappen.

Deel dit artikel op social media

In de finale waren de Duitse tegenstanders met 2-4 te sterk. In zes verschillende gewichtscategorieën werd er gestreden om de continentale titel. Dewy Karthaus (-57 kg) ging in de eerste partij op ippon onderuit tegen Theresa Stoll. Ook Kenneth Henneveld (-73 kg) verloor nadat hij in een houdgreep van Igor Wandtke terecht kwam. Vervolgens werd het 1-2, nadat Hilde Jager (-70 kg) op straffen sterk was voor Szaundra Diedrich. Bas van Empelen (-90 kg) slaagde er in de vierde partij niet in om te winnen van Marc Odenthal. De strijd om goud werd nog spannend nadat Natascha Ausma (+70 kg) de stand terugbracht naar 2-3 na winst op ippon tegen Anna-Maria Wagner. De laatste partij moest Jur Spijkers (+90 kg) zijn meerdere erkennen in Sven Heinle. 

Het mixteam evenement is een nieuw onderdeel tijdens de Olympische Spelen in Tokio 2020 en werd nu voor de eerste keer op Europees niveau georganiseerd. Een mooie prestatie van het Nederlandse team. 

Nederland bereikte de finale door het Franse team uit te schakelen met 4-2. De halve finale ging gelijk op. Dewy Karthaus won de eerste wedstrijd van Automne Pavia. Vervolgens verloor Kenneth Henneveld met waza-ari van Julien La Rocca. Hilde Jager was via waza-ari te sterk voor Melissa Heleine. De stand werd weer gelijk toen Bas van Empelen op shido's verloor van Ibrahim Keita. In de vijfde wedstrijd was Natascha Ausma via straffen te sterk voor Julia Tolofua en Jur Spijkers was uiteindelijk bepalend door met een houdgreep Messie Katanga te verslaan. 

Een spannende kwartfinale tegen Roemenië eindigde na zes partijen met 3 tegen 3 op het scorebord. Nederland kwam met 3-0 op voorsprong na winstpartijen van Dewy Karthaus, Kenneth Henneveld en Hilde Jager. Vervolgens verloren Bas van Empelen, Ilona Lucassen (+70 kg) en Jur Spijkers met waza-ari hun partij. Doordat de stand na zes partijen gelijk was, bepaalde loting dat de zevende, beslissende wedstrijd tussen Jur Spijkers en Daniel Natea zou gaan. Spijkers scoorde waza-ari en verzekerde daarmee de halve finale plaats voor Nederland. 

De Nederlandse judoploeg was in de eerste ronde vrijgeloot en nam het vervolgens op tegen Azerbaijan. Ze kwamen met 3-0 op voorsprong. Dewy Karthaus, Kenneth Henneveld en Natascha Ausma (-70 kg) wonnen alledrie de partij op ippon. Vervolgens moesten Bas van Empelen en Ilona Lucassen hun meerdere erkennen in Tural Safguliyev en Iryna Kindzerska. Via een houdgreep was Jur Spijkers de zesde wedstrijd beslissend met winst op Ushangi Kokauri.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jur aan!