Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers veel beter dan Ahouré en EK-rivale op 200 meter in Ostrava

Cheer!

Schippers veel beter dan Ahouré en EK-rivale op 200 meter in Ostrava

Dafne Schippers heeft haar 2e overwinning van het jaar geboekt op de 200 meter. De 2-voudig wereldkampioene won in Ostrava bij het jaarlijkse gala om de Gouden Spike.

cheers! 10
Deel dit artikel op social media

Met fikse tegenwind kwam de Utrechtse tot een tijd van 22,52. Het was daarmee wel haar meest langzame race van dit seizoen. De Ivoriaanse Murielle Ahouré finishte als 2e in 22,60.

Eerdere resultaten
Schippers liep haar 1e 200 van dit jaar vorige maand in Shanghai in 22,34. Op de FBK Games won ze in 22,44. Haar persoonlijk record van 21,63 stamt uit 2015; in die tijd veroverde ze destijds in Peking haar 1e wereldtitel.

In vorm naar EK
De Europese titel in Berlijn is deze zomer het absolute hoofddoel van de Nederlandse topper. Schippers' grootste rivale voor het goud is de Zwitserse Mujinga Kambundji, die in het Tsjechische Ostrava 3e werd in 22,78. De Amsterdamse Jamile Samuel sprintte naar de 4e plaats in een voor haar doen sterke 22,84.

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!