Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Smolders zakt weg in wereldbekerfinale

Cheer!

Smolders zakt weg in wereldbekerfinale

Na de finaleronde in Parijs is Harrie Smolders teruggezakt naar een 17e plek in de eindstand van de FEI Wereldbekerfinale. Met Emerald wist hij de topvorm van vrijdag helaas niet vast te houden.

cheers! 7
Deel dit artikel op social media

"Hij was niet helemaal hetzelfde als vrijdag: iets minder gretig en scherp," reageert Harrie Smolders na afloop van de eerste manche van de finaleronde. "Emerald geeft zoveel energie, dat kost best even om weer te recupereren. Dat zie je vandaag een beetje terug. De driespong sprong hij al iets vlak in en toen kon ik hem niet meer genoeg in balans krijgen voor de middelste hindernis.Tot en met vijf ging het nog wel goed, maar na het lijntje door het midden liep het iets uit m'n handen."

Ook in de tweede manche kreeg de combinatie teveel dure strafpunten: 
"Het zit er op. Hij leek in de tweede ronde in het begin wel beter, maar in die wending viel hij wat naar binnen en kon ik hem niet mooi om mijn binnenbeen heen houden. Daar kreeg ik een fout en toen was Emerald ook niet meer gefocust op de volgende hindernis en besloot ik een extra rondje te rijden. Als ik er heel goed voor had gestaan had ik dat misschien anders opgelost. Ik hoop dat het de volgende keer weer beter gaat, van 'hero naar zero' gaat snel in onze sport. Emerald krijgt nu lekker even vakantie en volgende week ga ik met Don VHP naar Shanghai." 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Harrie aan!