Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ricciardo wint in China, straf werpt Verstappen terug

Cheer!

Ricciardo wint in China, straf werpt Verstappen terug

Daniel Ricciardo heeft de Grand Prix van China gewonnen. Door een paar goede inhaalacties pakte de coureur van Red Bull de 1e plek. De andere coureur van de Bulls, Max Verstappen, eindigde de race op P4. Op het papier staat hij als 5e, vanwege een straf.

cheers! 0
Deel dit artikel op social media

Verstappen was enorm goed weg bij de start. In China heb je meteen een paar lastige bochten, waar Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton een beetje zaten te stoeien. Daardoor kon de Nederlander eerst Hamilton voorbij en later ook nog Raikkonen. Van plek 5 naar 3!
Spannende stops
Daarna was het even wachten op nieuwe spanning. Die kwam bij de pitstops, toen Vettel opeens zijn voorsprong verloor aan Bottas. Door een betere strategie schoot de coureur van Mercedes voorbij Vettel. Alleen Raikkonen lag toen nog voor 'm, maar die moest nog pitten.

Inhaalactie Bottas
Toch kwam Bottas er al aan. De Fin pakte zijn landgenoot door een heerlijke inhaalactie, maar Raikkonen liet zijn teamgenoot Vettel ook meteen voorbij gaan. Bottas & Vettel gingen dus verder met hun strijd, nu stond de 1e plek op het spel.

 
Raikkonen dook daarna meteen de pit in en kwam terug op P6, achter Daniel Ricciardo. Verstappen stond nog steeds op P3, met een klein gat op Hamilton. Ondertussen vochten teamgenoten Pierre Gasly en Brendon Hartley om een plekje, waarbij de Toro Rosso's elkaar raakten. Door de rotzooi moest er een safety car aan te pas komen.

 
Safety stop
Verstappen zag meteen zijn kans schoon om een pitstop te maken. Ook Ricciardo dook naar binnen, beide heren voor softbanden. Daardoor kwamen ze wel op P4 en 6, maar met het doel om juist een betere plek te halen dan ze al hadden.

Raikkonen besloot meteen te pushen bij Verstappen, maar kreeg daarna zelf de klap te verduren. Ricciardo haalde 'm namelijk op het rechte stuk in, waardoor de Red Bulls opeens op 4 & 5 stonden. Dat was een rondje later 5 & 4, omdat Verstappen van de baan gleed toen hij Hamilton wilde inhalen. Daardoor kon Ricciardo P4 overnemen.

Inhaalwedstrijdje
Wat Verstappen niet lukte, lukt Ricciardo wel. Door een diepe inhaalactie gaat de Australiër voorbij Hamilton. Maar dat moet je bij de Nederlander niet flikken! Die besluit dus ook meteen Hamilton in te halen, waardoor Verstappen naar P4 opschuift. Ricciardo houdt wel van een spelletje: hij rijdt daarna Vettel voorbij. Opeens staan Red Bull op 2 & 4!

En dat feestje is ook meteen afgelopen als Verstappen probeert om Vettel in te halen. Beide heren raken elkaar en verliezen daardoor plekken. Verstappen naar 5, Vettel zelfs naar 7. De Nederlander krijgt een straf van 10 seconden voor de actie.
Ricciardo pakt Bottas
Daar is Ricciardo opeens voor P1! Met nog een diepe inhaalactie pakt-ie Bottas voor de 1e plek. Wat een race! Ondertussen blijft Verstappen wel inhalen. Hij pakt Hamilton en daardoor ook P4. Meteen probeert-ie ook weg te rijden om die 10 seconden goed te maken.

Dat lukte: Verstappen komt als 4e over de streep, maar wordt 5e door zijn straf. Ricciardo pakt dus de winst, Bottas wordt 2e en Raikkonen completeert het podium in China. Hamilton wordt door de straf van Verstappen 4e, Vettel eindigt achter Nico Hülkenberg en Fernando Alonso op P8.Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!