Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vooruitblik dag 5: reuzenslalom alpineskiën
Cheer!

Vooruitblik dag 5: reuzenslalom alpineskiën

Avondeten, als het lukt nog even langs de fysio en daarna snel naar bed. Dat is het enige waar de alpineskiërs van TeamNL tijd voor hadden na de supercombinatie van vandaag. Morgenochtend staat om 4.15 uur namelijk alweer de wekker. Dan is het ontbijten en de bus in, op weg naar het Jeongseon Alpine Center voor de reuzenslalom.

cheers! 130
Deel dit artikel op social media

Morgen wordt weer een lange wedstrijddag voor de kersverse paralympisch kampioen Jeroen Kampschreur en zijn teamgenoten Niels de Langen, Jeffrey Stuut en Linda van Impelen. Alleen Anna Jochemsen, die de reuzenslalom aan zich voorbij laat gaan om zich te sparen voor de slalom, komt morgen niet in actie.

“Ik heb er wel weer zin in”, blikte Kampschreur direct na zijn overwinning alweer uit naar de dag van morgen. Hij geldt op de reuzenslalom ook als grote kanshebber op eremetaal. Stuut moet het echter vooral hebben van de snelheidsdisciplines en die zijn nu afgelopen in PyeongChang. “Maar ik ga er altijd vol voor en vindt alle disciplines leuk om te doen”, aldus de 22-jarige Enkhuizenaar.

De Langen is meer een man van de technische disciplines, waar ook de reuzenslalom onder valt. Maar de slalom is zijn specialiteit. Voor Linda van Impelen is de reuzenslalom wel echt ‘haar’ nummer. In januari dit jaar won ze op dit onderdeel haar eerste World Cup-goud. Een maand later kwam ze bij een World Cup in Canada echter hard ten val, wat haar laatste voorbereiding op de Paralympische Spelen dwarsboomde. Op de super-G en supercombinatie kon ze het goede gevoel de afgelopen dagen nog niet vinden.

Van Impelen: “De reuzenslalom is weer een heel andere discipline. Ik hoop dat ik bij het inskiën al een lekker gevoel kan krijgen. Als dat lukt en ik kan dat goede gevoel in de wedstrijd volhouden, dan ben ik daar ontzettend blij mee.”

De reuzenslalom begint vannacht om 01.30 uur Nederlandse tijd (09.30 uur lokale tijd). Om 06.00 uur start de tweede run. De vrouwen bijten net als altijd het spits af, gevolgd door de mannen. De wedstrijd is live te zien op nos.nl.

FOTO: Linda van Impelen in actie op de supercombinatie in PyeongChang
FOTOCREDIT: Mathilde Dusol

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Linda, Anna, Niels en Jeroen aan!