Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Snowboarder Glenn de Blois crost naar vijfde plek in World Cup

Cheer!

Snowboarder Glenn de Blois crost naar vijfde plek in World Cup

Glenn de Blois wist eigenlijk niets anders te zeggen dan dat alles ‘vandaag gewoon heel goed ging’. Dat was in eerste instantie de bondige analyse van de Nederlandse snowboarder over de World Cup snowboardcross in Moskou. De Blois wist met zijn beste resultaat ooit (als tiende) de kwalificaties te overleven en finishte in de Russische hoofdstad in vijfde positie.

cheers! 27
Deel dit artikel op social media

De snowboardcrosser kon, erkende hij, natuurlijk niet anders dan tevreden zijn. “En dan met name omdat het de laatste paar wedstrijden misging doordat ik zelf steeds een fout maakte. Nu niet, nu ging het… tja gewoon goed”, reageerde De Blois. “En waarom? Ik heb er niet echt een verklaring voor. De vorige wedstrijden gingen op zich niet slecht hoor, maar door een stomme fout van mezelf strandde ik steevast te vroeg in de wedstrijd voor mijn kunnen. Maar met snowboarden zit het wel goed dus.”

Perfect
Goed ging het in Moskou van begin tot eind voor De Blois. “Van de trainingen tot het waxen van de board”, vertelde hij. En dat zette hij door in de kwalificaties, waarin De Blois zich als tiende voor de finaleronde plaatste. Daarin ging de Nederlandse snowboarder perfect van start door zijn eerste heat onbedreigd te winnen. “In de tweede en derde heat kwam ik niet lekker weg bij de start, maar gelukkig wist ik beide keren wel de derde positie in te nemen en me te plaatsen voor de volgende ronde”

Supertof
Dat leidde De Blois naar de grote finale om de podiumplaatsen: “Tot twee keer aan toe kwam ik in de tail van een ander en dan blijkt het met zes man op zo’n kleine course erg lastig om nog te herstellen. Maar dan nog, deze vijfde plek is natuurlijk supertof.” Karel van Goor drong net als De Blois door tot de finaleronde, maar viel af in de eerste heat (achtste finale).

Volgende week staan Glenn de Blois en Karel van Goor aan de start van de laatste snnowboardcross van dit seizoen, de World Cup in het Zwitserse Veysonnaz (16-18 maart).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Glenn aan!