Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roest na bizarre val van Pedersen wereldkampioen allround in Amsterdam

Cheer!

Roest na bizarre val van Pedersen wereldkampioen allround in Amsterdam

Patrick Roest heeft zondag op bizarre wijze zijn eerste wereldtitel allround veroverd. De 22-jarige Nederlander profiteerde van een valpartij van de Noor Sverre Lunde Pedersen op de afsluitende 10 kilometer. Titelverdediger Sven Kramer werd slechts vierde.

cheers! 69
Deel dit artikel op social media

Pedersen (25) was in het Olympisch Stadion in Amsterdam onbedreigd op weg naar zijn derde afstandszege en zijn eerste wereldtitel toen hij op de 10 kilometer na 6600 meter opeens onderuit ging omdat hij zichzelf pootje haakte aan het einde van de binnenbocht.

De klassementsleider ging hard de kussens in, had even nodig om weer overeind te komen, maar herpakte zich knap. Met nog twee rondes te gaan had hij zijn tegenstander Kramer weer ingehaald, maar hij had te veel tijd verloren op de in de rit voor hem gestarte Roest om nog goud te winnen.

Roest moest op de 10 kilometer 7,78 seconden goedmaken op Pedersen en met de tweede tijd op de slotafstand (13.44,94) lukte dat onverwacht toch nog. Pedersen (14.00,60) moest genoegen nemen met een heel zure zilveren medaille, terwijl WK-debutant Marcel Bosker het brons pakte.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Patrick, Sven en Marcel aan!