Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

‘Dubbel gevoel’ bij Lisa Bunschoten na zilver
Cheer!

‘Dubbel gevoel’ bij Lisa Bunschoten na zilver

Lisa Bunschoten kijkt een dag na de finale op de snowboardcross met een dubbel gevoel terug op haar race. De 22-jarige atlete kwam samen met Bibian Mentel ten val in de paralympische eindstrijd. Mentel kon snel opstaan en veroverde het goud, Bunschoten pakte het zilver. Omdat ze een snee in haar wang opliep, moest ze na de race direct naar het ziekenhuis om gehecht te worden.

cheers! 117
Deel dit artikel op social media

“Door de adrenaline voelde ik de pijn niet echt. Ik dacht in eerste instantie dat ik een bloedneus had”, vertelt Bunschoten in PyeongChang. “Ik probeerde ook zo snel mogelijk door te snowboarden, maar dat ging niet. Het bloedde best wel erg. Daarom ben ik langzaam naar de finish gegaan. Op dat moment kon ik nog niet goed beseffen wat er gebeurd was en dat ik zilver had. Nu komt het allemaal echt binnen.”

Vlak na de start had ze Mentel net met een spectaculaire actie ingehaald, maar daarna ging het mis. “Ik hield mijn lijn en ze drifte naar me toe. Ik voelde haar in mijn rug, raakte daardoor uit evenwicht en viel”, blikt Bunschoten terug op de crash. “Ik vind het heel erg jammer dat ik de race niet heb kunnen afmaken. Ik stond goed op mijn board en ging vol voor de winst. Ik ben blij dat ik heb wel heb kunnen laten zien wat ik in huis heb en natuurlijk is zilver ook mooi, maar het is niet het goud dat je voor ogen hebt. Daarom is het een beetje een dubbel gevoel.”

Mentel en Bunschoten kregen vandaag hun medailles uitgereikt op medal plaza. De ceremonie werd wegens het ziekenhuisbezoek van Bunschoten een dag uitgesteld.

Voor de snowboarders staat vrijdag 16 maart nog de banked slalom op het programma in Zuid-Korea.

FOTO: Lisa Bunschoten
FOTOCREDIT: Mathilde Dusol

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa aan!