Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bibian Mentel vlaggendraagster TeamNL
Cheer!

Bibian Mentel vlaggendraagster TeamNL

Snowboardster Bibian Mentel draagt vrijdag 9 maart de Nederlandse vlag binnen tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Chef de mission Esther Vergeer heeft haar gevraagd om TeamNL het stadion in te leiden. De openingsceremonie begint om 12.00 uur Nederlandse tijd en Oranje komt als tweede land het stadion binnen.

cheers! 85
Deel dit artikel op social media

Mentel heeft een grote bijdrage geleverd om het parasnowboarden op het paralympische programma te krijgen. Tijdens Sochi 2014 debuteerde de sport met de discipline snowboardcross. De Loosdrechtse veroverde daarbij het goud. Deze editie staat voor de snowboarders naast de cross ook de banked slalom op het programma. Op beide disciplines is Mentel de regerend wereldkampioene.

“Bibian is op en top sportvrouw, met een ongekend doorzettingsvermogen”, vertelt chef de mission Esther Vergeer. “Het is een hele eervolle taak om iemand te vragen als vlaggendrager. Gezien Bibians enorme bijdrage aan de ontwikkeling van de sport, het inspireren van jonge talenten en haar prestaties, heb ik voor haar gekozen.”

De oud-rolstoeltennisster weet bovendien uit eigen ervaring hoe mooi het is om de vlag te dragen. Bij de openingsceremonie van de Paralympische Zomerspelen van Peking 2008 en de sluiting van Londen 2012 leidde zij Nederland het stadion binnen. Vergeer: “Ik kon als atleet heel erg genieten van die ceremonies en vond het een ongelooflijke eer om voorop te mogen gaan.”

Mentel heeft die ervaring ook al van Sochi 2014. “Ik ben heel erg vereerd dat ik het nu weer mag doen”, vertelt ze in het paralympisch dorp. “Ik had het niet verwacht en was echt verbaasd toen Esther me vroeg. Maar ik heb er heel veel zin in. Ik weet van Sochi hoe bijzonder het is om de vlag het stadion binnen te mogen dragen. Het hele stadion klapt en de hele wereld kijkt naar je. Dat is een geweldige ervaring.” 

Samen met Mentel en Vergeer lopen de snowboarders Chris Vos, Lisa Bunschoten en Renske van Beek mee bij de openingsceremonie. De alpineskiërs Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Anna Jochemsen, Linda van Impelen en Jeffrey Stuut zijn er niet bij, want zij komen zaterdag 10 maart meteen in actie op de downhill. Voor de snowboarders staat maandag 12 maart de snowboardcross als eerste op het programma. De Paralympische Winterspelen duren tot en met zondag 18 maart.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Linda, Anna, Niels, Jeroen, Lisa, Chris, Bibian en Renske aan!