Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Anna Jochemsen 7e op slalom; Linda van Impelen gediskwalificeerd

Anna Jochemsen 7e op slalom; Linda van Impelen gediskwalificeerd

PyeongChang 2018

Cheer!

Alpineskiester Anna Jochemsen is op de slotdag van de Paralympische Spelen als 7e geëindigd op de slalom. Linda van Impelen werd in de tweede run gediskwalificeerd. Dankzij haar eerdere zilveren medaille op de reuzenslalom kon Van Impelen na afloop wel met een goed gevoel terugkijken op de Winterspelen. Bij Jochemsen overheerste de teleurstelling.

Deel dit artikel op social media

“Het was een lastige piste met onrustige sneeuw. Ik werd een paar keer uit balans gebracht en verloor daardoor mijn ritme. Dat is geen excuus, want iedereen heeft er last van. Ik heb mijn best gedaan en dit is wat erin zat voor vandaag”, blikte Jochemsen terug op de slalom. In de eerste run werd ze zevende en daar eindigde ze ook na de tweede run.

Eerder deze Spelen lukte het Jochemsen op de afdaling (dnf), super-G (6e) en supercombinatie (dnf) evenmin om haar droom van een paralympische medaille te verwezenlijken. Haar revanche voor Sochi 2014, waar ze vooral op de slalom dichtbij het podium was, bleef daarmee uit. Vechtend tegen de tranen: “Het is heel moeilijk. Ik had het me heel anders voorgesteld en er had meer ingezeten, maar het is niet gelukt. Teleurstellingen horen bij skiracen en ik ben het ook wel gewend, maar je wilt niet dat het hier gebeurt.”

Of de 32-jarige atlete er over vier jaar tijdens Beijing 2022 opnieuw bij is, durfde Jochemsen in PyeongChang nog niet te zeggen. “Ondanks dat het voor mij teleurstellend was, vind ik de Paralympische Spelen een geweldig evenement. Maar ik ga als ik thuis ben rustig nadenken over wat ik wil. Er zit nog veel in om te verbeteren en ik wil altijd elke dag skiën, maar er komt nog veel meer bij kijken. Ik weet het echt nog niet.” (lees verder onder video)

Linda van Impelen

Voor Linda van Impelen vormde PyeongChang 2018 haar eerste Spelen. Ze won woensdag zilver op de reuzenslalom. Op de slalom stond ze na de eerste run zevende. Bij de tweede run miste ze de laatste poort, waardoor ze werd gediskwalificeerd.

“Ik kon hem niet meer houden op het einde. Terugsturen ging niet meer”, vertelde Van Impelen na afloop. “De slalom is voor mij de moeilijkste discipline. Bij de eerste run was ik te voorzichtig. De tweede run ging beter, tot het laatste stuk. Dat is jammer, maar ik wist dat dit kon gebeuren.”

“Deze Spelen waren een rollercoaster. Ik baalde in het begin heel erg dat het op de speeddisciplines niet lukte, maar ik ben vooral heel trots op mijn zilveren medaille”, vervolgde de eveneens 32-jarige atlete. En dat smaakt volgens haar naar meer. “Ik ben natuurlijk ook iets ouder, maar ik ga voorlopig zeker door met skiën.”

Sluitingsceremonie

De sporters van TeamNL gaan vanavond (lokale tijd) naar de sluitingsceremonie in PyeongChang. Dan zal chef de mission Esther Vergeer voor de media ook terugblikken op deze Winterspelen, waar Nederland een recordaantal van zeven medailles veroverde.

FOTO: Anna Jochemsen in actie op de slalom in PyeongChang
FOTOCREDIT: Mathilde Dusol

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Linda en Anna aan!