Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis schrikt zich rot: 'Duitser? Als een duizend!'
Cheer!

Nuis schrikt zich rot: 'Duitser? Als een duizend!'

GANGNEUNG - De Gouden Kjeld Nuis schrok zich dinsdag tijdens de huldiging in het Holland Heineken House rot toen Roel van Velzen het woord nam.

cheers! 126
Deel dit artikel op social media

De zanger vroeg wat de schaatser had bedoeld met diens uitspraak dat hij 'als een Duitser' had gereden. 

"Als een Duitser? Nee, ik zei dat ik had gereden als een duizend! Een duizend meter...", aldus Nuis, met een lach van oor tot oor.

De 28-jarige Leidenaar ging tijdens zijn gewonnen 1500 meter als een raket van start, alsof het slechts een duizend meter betrof. Ondanks zijn razendsnelle opening hield hij het tempo tot de finish hoog en knalde hij naar het goud. 

Nuis zorgde tijdens zijn huldiging voor vreugde door te zeggen voorlopig nog niet naar zijn zeer schone appartement terug gaat. "Ik heb nog tien dagen tot de 1000 meter, dus ik ga met jullie even een feestje bouwen!", schreeuwde hij richting het publiek. 

Tuitert

Nuis werd op het podium ontvangen door Mark Tuitert. De twee zijn samen met Kees Verkerk en Ard Schenk de enige vier Nederlandse mannen die ooit een olympische 1500 meter wonnen. Tuitert won de schaatsmijl tijdens de Spelen van 2014 in Vancouver.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld aan!