Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jorien ter Mors Olympisch kampioene op de 1.000 meter

PyeongChang 2018

Cheer!

Jorien ter Mors Olympisch kampioene op de 1.000 meter

GANGNEUNG - Nederland heeft weer goud gepakt op de Winterspelen! Jorien ter Mors zegevierde woensdag in de Gangneung Science Oval op de olympische 1000 meter.

cheers! 400
Deel dit artikel op social media

Het betekende het vijfde goud voor Nederland in Pyeongchang en de elfde plak in totaal. Haar tijd van 1.13,56 bleek de concurrentie in Zuid-Korea veel te machtig. De Japanse schaatssters Nao Kodaira en Miho Takagi eisten respectievelijk het zilver en het brons voor zich op.

Ter Mors kreeg afgelopen zaterdag tijdens de relay naar eigen zeggen te maken met het ‘zuurste moment’ uit haar loopbaan. In plaats van een finaleplek met haar shorttrackteam vloog Oranje erin de halve finales uit. Op de schaatsbaan herstelde ze zich gisteren op fantastische wijze van die teleurstelling. De tweevoudig olympische kampioene van Sotsji (2014) voegde er een schitterende gouden medaille aan toe. 

Terwijl buiten het stadion een flinke storm net was gaan liggen, begon in de Gangneung Science Oval de vierde afstand in het schaatstoernooi.

Wüst mocht al in de vierde rit aan de bak. De 31-jarige Brabantse maakte vlak voor rit een bijzonder ontspannen indruk. Tijdens haar opwarmrondje nam ze uitgebreid de tijd om de Nederlandse toeschouwers al zwaaiend te begroeten. Ze voelde nog even aan het ijs, maar dat was haar deze keer minder goed gezind.

Net als twee dagen eerder tijdens de 1500 meter begon Wüst met een valse start. Deze keer was dit geen voorbode voor een uitzonderlijke prestatie. Met haar 1.15,32 kon ze een elfde olympische medaille vergeten.

Een tegenvaller, maar zeker geen enorme teleurstelling voor de tienvoudig winnares van een olympische plak, die ook nog in actie komt op de ploegachtervolging.

Ter Mors haalt uit

De tijd van Wüst bleef uiteindelijk staan tot de twaalfde rit. Toen kwam Ter Mors in de baan. Met een spetterende tijd én tevens een olympisch record kwam ze bijna twee seconden onder de tijd van haar landgenote. Miho Takagi, op voorhand de grote favoriete voor het goud kwam in de veertiende rit tot 1.13,98, en ook Nao Kodaira redde het niet: 1.13,82. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien aan!