Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bijl: doelstelling is vijftien medailles

Bijl: doelstelling is vijftien medailles

Cheer!

GANGNEUNG - Nederland wil bij de komende Olympische Spelen vijftien medailles winnen. Die doelstelling sprak chef de mission Jeroen Bijl donderdag uit. De ondergrens voor TeamNL in Pyeongchang is dertien plakken, aldus Bijl.

Deel dit artikel op social media

Bij de vorige Winterspelen, in 2014 in Sotsji, behaalde TeamNL 24 medailles. Eerder kwam Nederland bij de Winterspelen nooit verder dan elf medailles. Dat was in Nagano in 1998. In Vancouver, in 2010, bleef de teller op acht plakken steken.

"Pas vlak voor een toernooi weet je waartoe een team in staat is. Daarom hebben we zo lang gewacht met het noemen van een aantal", aldus Bijl, die na de Olympische Spelen afscheid neemt van NOC*NSF.

Nederland gaat de meeste medailles normaal gesproken bij het langebaanschaatsen behalen. Bijl: "Er wordt op ons gejaagd. We moeten nog maar zien of het zo makkelijk gaat als dat iedereen zegt.'' Bij het shorttrack wordt veel verwacht van Sjinkie Knegt. "Twaalf jaar terug is in die sport uit het niets een programma opgebouwd. We hebben het steeds professioneler zien worden en met Jeroen Otter is een topcoach binnengehaald. De laatste jaren is de stap gezet naar de wereldtop. De Nederlandse shorttrackers gaan zeker meedoen om de medailles", denkt Bijl.

Voor de vier sporters in de bergen liggen de verwachtingen minder hoog. "Cheryl Maas doet voor de derde keer mee en is zeer ervaren. Ze heeft zelf de ambitie uitgesproken om voor een medaille te gaan", aldus Bijl over de 33-jarige Nederlandse snowboardster.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!