Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Knegt op alle EK-afstanden eenvoudig door

EK en WK

Cheer!

Knegt op alle EK-afstanden eenvoudig door

Sjinkie Knegt is overtuigend begonnen aan de Europese kampioenschappen shorttrack. 

cheers! 7
Deel dit artikel op social media

De Fries bereikte vrijdag op zowel de 500, 1000 als 1500 meter de volgende ronde. Knegt, die geen last meer heeft van de liesblessure die hij vorige week bij de NK in Thialf opliep, eindigde in elke heat als eerste. De kwartfinales (500 en 1000 meter) en halve finales (1500 meter) staan zaterdag op het programma.

Ook Itzhak de Laat overleefde op alle afstanden de voorronden. Daan Breeuwsma mag nog wel terugkomen voor de 500 en 1000 meter. Op de 1500 meter is hij, na een val, uitgeschakeld.

Bij de vrouwen doen Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof mee in Dresden. Schulting en Van Ruijven bereikten de voorronden op de 500, 1000 en 1500 meter. Van Kerkhof kreeg een straf op de 1000 meter. Op de 500 en 1500 meter overleefde de Nederlandse de heats wel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daan, Jorien, Suzanne, Rianne, Dylan, Yara, Itzhak, Lara, Dennis en Sjinkie aan!