Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Compact TeamNL naar Winterspelen in Pyeongchang
Cheer!

Compact TeamNL naar Winterspelen in Pyeongchang

ARNHEM - Nederland zal in februari met een compacte ploeg deelnemen aan de Winterspelen van Pyeongchang 2018. Sportkoepel NOC*NSF presenteerde dinsdag op Papendal 29 sporters voor TeamNL. Het gaat om 20 schaatsers en 9 shorttrackers. Jorien ter Mors doet in Zuid-Korea zowel mee aan het schaatsen op de langebaan als aan het shorttracktoernooi.

cheers! 12
Deel dit artikel op social media

TeamNL kan deze maand nog uitbreiding krijgen. Snowboardster Cheryl Maas is zo goed als zeker van haar derde deelname aan de Winterspelen. Niek van der Velden en Michelle Dekker zijn als snowboarders ook nog in de race, evenals de skeletonsters Kimberley Bos en Joska Le Conté.

Jeroen Bijl debuteert als chef de mission van TeamNL. Hij neemt na de Winterspelen in Zuid-Korea afscheid bij sportkoepel NOC*NSF. ,,We zijn als TeamNL nog niet compleet'', benadrukte Bijl. ,,Twee snowboarders hebben al aan onze eisen voldaan en moeten alleen nog de internationale normen halen'', doelde hij op Maas en Van der Velden. ,,Ik zie hen al als teamleden.''

De teams van piloot Ivo de Bruin (tweemans- en viermansbob) hebben het olympische kwalificatietraject ook nog niet afgesloten, maar kunnen door een slechte positie in het wereldbekerklassement deelname aan de Winterspelen vergeten. ,,Zij hebben alleen in theorie nog kans'', besefte Bijl. Ook de Nederlandse curlingploeg (mannen) redde het niet.

De olympische ploeg bij Sotsji 2014 telde 41 Nederlandse sporters: twintig schaatsers, negen shorttrackers, zes bobbers en zes snowboarders. Ter Mors kwam ook in Rusland zowel op de schaatsbaan als in het shorttracktoernooi in actie.

TeamNL zorgde bij Sotsji 2014 voor een historisch resultaat. Oranje keerde met 24 medailles huiswaarts.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!