Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbiker en triatleet Jetze Plat Paralympische sporter van het jaar
Cheer!

Handbiker en triatleet Jetze Plat Paralympische sporter van het jaar

AMSTERDAM - Jetze Plat is dinsdagavond gekozen tot Paralympische sporter van het jaar. De handbiker en triatleet ontving tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam de bijbehorende Jaap Eden uit handen van Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.

cheers! 5
Deel dit artikel op social media

De andere genomineerden waren zitskiër Jeroen Kampschreur en rolstoeltennisster Diede de Groot.

In Kitzbühel behaalde Jetze Plat dit jaar zijn vierde Europese paratriatlontitel op rij. Na 750 meter zwemmen en twintig kilometer handbiken wist hij in de afsluitende vijf kilometer wheelen de Oostenrijkse koploper Frühwirth te achterhalen. Op de WK in Rotterdam prolongeerde de inwoner van Vrouwenakker zijn wereldtitel door ruim voor nummer twee Geert Schipper te finishen. In Hawaii wordt hij wereldkampioen Iron Man. Daarnaast is Plat ook succesvol bij het handbiken. Op de WK in Pietermaritzburg won hij zijn eerste twee wereldtitels door zowel op de tijdrit als in de wegwedstrijd voor de Poolse nummer twee over de streep te komen. Ook won hij het wereldbekerklassement.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze aan!