Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters in vierde pouleduel WK op valreep naast stug Servië

Cheer!

Handbalsters in vierde pouleduel WK op valreep naast stug Servië

LEIPZIG - De Nederlandse handbalsters hebben woensdag de vierde groepswedstrijd op het WK ternauwernood gelijkgespeeld. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen maakte in Leipzig in de slotseconden gelijk tegen Servië: 27-27.

cheers! 5
Deel dit artikel op social media

Oranje was in groep D al zeker van een plaats in de achtste finales, waarin waarschijnlijk Denemarken de tegenstander is. In de groep van zes landen gaan de eerste vier door naar de knock-outfase.

Nederland had het lastig tegen het stugge Servië, dat na drie wedstrijden nog zonder verlies was (twee keer winst en een gelijkspel). Na een 15-15 ruststand keek Oranje na rust lang tegen een achterstand aan.

De Servische handbalsters hadden de voorsprong voor een groot deel te danken aan keepster Marija Colic, die regelmatig knap redde. In de slotminuten slaagde Nederland er echter alsnog in om het gaatje te dichten.

Loïs Abbingh was met zeven treffers het meest productief aan Nederlandse kant. Yvette Broch vond zes keer het net voor de verliezend finalist van het vorige WK.

Derde plaats

Door het gelijkspel heeft Nederland vijf punten uit vier duels, waarmee het de derde plaats bezet in poule D. Servië en Zuid-Korea (allebei zes punten) gaan Oranje voor.

Nummer vier Duitsland heeft eveneens vijf punten. Kameroen en China zijn allebei nog puntloos en maken daardoor geen kans meer op een plek in de knock-outfase. Later woensdag spelen Duitsland en China nog tegen elkaar in de vierde speelronde.

Oranje, dat de groepsfase begon met een nederlaag tegen Zuid-Korea en vervolgens won van China en Kameroen, sluit de poulefase vrijdag af met een wedstrijd tegen thuisland Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Martine, Danick, Angela, Charris, Lynn, Debbie, Kelly, Laura, Helle, Jessy, Estavana en Tess aan!