Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Curlers boeken tegen Finland eerste zege in olympisch kwalificatietoernooi

Cheer!

Curlers boeken tegen Finland eerste zege in olympisch kwalificatietoernooi

PILSEN - De Nederlandse curlingmannen zijn nog in de race voor een ticket voor de Winterspelen van Pyeongchang. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt versloeg woensdagavond in zijn derde duel van het olympisch kwalificatietoernooi in Pilsen Finland met 8-4.

cheers! 3
Deel dit artikel op social media

Voor Oranje, dat zich voor het eerst in de historie voor de Winterspelen hoopt te plaatsen, betekende de zege op Finland de eerste in het kwalificatietoernooi op het Tsjechische ijs.

De ploeg van skip Jaap van Dorp stond na drie ends nog met 2-3 achter, maar nam via een tussensprint een voorsprong van 6-3. Die werd in het achtste en negende end nog eens uitgebreid naar 8-4.

Nederland liep in zijn eerste twee wedstrijden tegen een nederlaag aan. Dinsdag verloren de curlers in hun openingsduel met 6-7 van Italië en eerder op woensdag was Duitsland met 4-3 te sterk.

Later deze week staan er ook nog ontmoetingen met China, Rusland, Denemarken en Tsjechië op het programma voor de nummer zeven van het EK van eind vorige maand in het Zwitserse Sankt Gallen. De twee beste landen van het OKT mogen in februari meedoen in Pyeongchang.

Nederland hoopt in Zuid-Korea te debuteren op de Spelen. Van Dorp, Carlo Glasbergen, Laurens Hoekman en Wouter Gösgens plaatsten zich bij het EK al wel voor het WK van volgend jaar in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wouter, Alexander, Jaap, Carlo en Laurens aan!